Hit »Ordinary People«

Najtiražniji rumunjski list o riječkim rockerima Whiteheads: Njihova pjesma nadmašila Andreu Bocellija i Lanu Del Rey

Ivana Kocijan

Tekst govori o tome kako su riječki rokeri uspjeli doći do radijskih postaja na nekoliko kontinenataNajtiražniji rumunjski dnevni list Adverul ovog je tjedna na svojim stranicama objavio poveći članak o uspjehu riječkog rock banda Whiteheads i njihove pjesme »Ordinary People«.


»Pjesma o normalnim ljudima u pandemiji nadmašila je Andreu Bocellija i Lanu Del Rey na top ljestvicama«, kaže naslov u Adverulu koji hvali poruku pjesme o važnosti »običnih ljudi« te napominje njihovu moć. Tekst govori o tome kako su riječki rokeri kojima se u novoj pjesmi priključio i senegalsko-talijanski dvojac Awa Fall i Ermanno Fabbri te poznati riječki pjevač Marko Tolja uspjeli doći do radijskih postaja na nekoliko kontinenata, od Amerike i Nizozemske do Pakistana.


Pjesma koju su napisali Ivan Krševan Komnenović (glazba) te Ivo Šćepanović (tekst) već je osam tjedana prva na top ljestvici Radija Rijeke, bila je Hit tjedna Radija Splita te Pjesma dana Drugog programa Hrvatskog radija, a pojavila se i na jednoj nizozemskoj top ljestvici.