S albuma "Skrivena duga"

Riječki elektro pop bend Atmospheric objavio atmosferični singl “Ako tko pita”

T.I.

Foto: Ana Bartoniček

Foto: Ana Bartoniček

Pjesma je to čija je interpretacija ostavljena svakome ponaosob, a ono što je Atmospheric njome želio prenijeti je poruka o svojevrsnoj letargiji koja je prisutna u mnogimaNakon više singlova od 2020. naovamo, riječki elektro pop bend Atmospheric objavili su ovo ljeto za Dallas Records peti album u 20 godina dugoj karijeri pod nazivom „Skrivena duga“.


Danas je objavljen posljednji singl s albuma pod nazivom „Ako tko pita“.


Pjesma je to čija je interpretacija ostavljena svakome ponaosob, a ono što je Atmospheric njome želio prenijeti je poruka o svojevrsnoj letargiji koja je prisutna u mnogima. Nezadovoljstvo u raznim segmentima ljudskog postojanja teret je kojeg nije lako nositi, ali opet opcija koju mnogi radije odabiru.
Lado Bartoniček (vokal, gitare, klavijature i programiranje), Martina Majerle (vokal) i Marko Sedlak (solo gitara), ovim albumom obilježavaju 20. godišnjicu djelovanja benda. U pedesetak minuta i kroz 13. pjesama, ispričali su svoju glazbenu priču kao presjek zajedničkog stvaranja od samih početaka Atmospherica sve do danas.


“Bilo je lijepo oživjeti pjesme sa samih početaka projekta Atmospheric i prisjetiti se kako smo zvučali tada, kao vrlo mladi ambijentalni elektropop band. Također, slušatelji će prepoznati evoluciju samog zvuka i ideja u novonastalim  pjesmama čije je stvaranje s Ladom uvijek artistički zanimljivo i pomaknuto od domaćeg mainstreama, što je ujedno i naša prepoznatljivost” – kaže Martina Majerle.


Autor glazbe, stihova i aranžmana je Lado osim obrade pjesme “Iznenadi me”, grupe Xenia iz 1983. godine (autor Robert Funčić), u kojoj je ženski gost-vokal Mirna Škrgatić, i za koju Lado potpisuje aranžman. Album nosi naslov po istoimenoj pjesmi koju su odlučili predstaviti u dvije verzije. U drugoj, dužoj verziji „Skrivene duge“ vokal je Mia Egredžija iz riječkih Putokaza, a na albumu gostuju i Franjo Jardas, koji je odsvirao bas gitaru u pjesmi „Samo me sanjaj“, i Ivo Huljev na električnoj gitari u pjesmi „Ako tko pita“.