»I’LL TALK YOU INTO IT«

Riječka grupa The Black Room: Singl za najavu novog albuma “Hotel Monaco”

Ivana Kocijan

Foto: KRISTINA BARIŠIĆ

Foto: KRISTINA BARIŠIĆ

Dečki iz grupe The Black Room vrhunski su debitantski album ‘’In This Town Lies a City’’ objavili samostalno 2016. godine. Riječka grupa The Black Room predstavila je novi singl »I’ll Talk You Into It«, prvi službeno objavljen za Dallas Records, koji ujedno najavljuje i album »Motel Monaco«. Album je dijelom inspiriran posljednjom europskom turnejom te ponajviše »drugim licem« gradova regije i njihovih kutaka koji su ih vratili u neka zaboravljena vremena. Album je »smješten« u fiktivnom Motelu Monaco koji je poslužio kao platno za njihove kratke sonične priče, od kojih je singl ‘I’ll Talk You Into It« prvi u nizu.


Produkciju nove pjesme potpisuje Matej Zec (studio GIS), koji je producirao i album ‘’In This Town Lies a City’’. Prateći video singla »I’ll Talk You Into It«, koji je režirala nagrađivana riječka redateljica Katarine Barišić, opisuje presjek trenutaka dvoga protagonista tijekom jedne večeri. Za kameru je bio zadužen Kristijan Vučković, asistentica na setu bila je Iva Katalinić, a glumci su bili Tino Trkulja i Nika Grbelja. Glazbu, tekst i aranžman pjesme potpisuju Jakov Katalinić, Leo Ventin, Ivan Ritoša i Kruno Kukuljan.


Dečki iz grupe The Black Room vrhunski su debitantski album ‘’In This Town Lies a City’’ objavili samostalno 2016. godine. Specifičnog tamnijeg prizvuka blues rock i garage rock bendova, album je odlično prihvaćen i od domaće i od strane publike. Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić tada je pisao: »The Black Room su riječki bend koji bi, s obzirom na debitantski album ‘In This Town Lies a City’, mogli biti komotno iz nekog manje poznatog gradića u Velikoj Britaniji. Mladi i na svirku ‘napaljeni’ Riječani okupili su se prije samo dvije godine i predstavili se EP-em ‘The Black Room’, a nekoliko pjesma s tog izdanja objavili su i na ovom kvalitetnom debitantskom ostvarenju.«