Ekskluzi9vni koncert

Rage Against The Machine potvrđeni za Reading festival kao jedini nastup u Europi naredne godine

Dodane su i nešto novije snage koje će po prvi put biti headlineri, žestoki engleski rokeri Bring Me The Horizon i sve popularnija američka pjevačica HalseyI dok organizatori najvećeg engleskog festivala Glastonburyja pušu i na hladno nakon dvije odgode zaredom, pa su za narednu godinu objavili tek jedno zaista veliko ime, američku emo-pop senzaciju Billie Eilish, drugi najveći festival Reading & Leeds ne kalkulira.


Nakon uspješnog povratka krajem ovog kolovoza u punom kapacitetu, nemaju razloga sumnjati da će biti drugačije, pa su objavili svih šest headlinera za narednu godinu.


Rage Against The Machine napokon će dočekati nastup nakon što je 2020. godine festival otkazan zbog pandemije.  Ova dva koncerta u Readingu i Leedsu bit će jedini nastupi crossover legendi iz Los Angelesa u Europi, gdje dolaze nakon ekstenzivne američke povratničke turneje.
Dodane su i nešto novije snage koje će po prvi put biti headlineri, žestoki engleski rokeri Bring Me The Horizon  i sve popularnija američka pjevačica Halsey. Jedno od iznenađenja je činjenica da je angažirani engleski reper Dave među headlinerima, ali nije što isti status ima reperica Megan Thee Stallion i posebno Arctic Monkeys, koji bi na Readingu mogli i predstaviti novi album koji se sprema.


Od ostalih imena, potvrđeni su Enter Shikari, Run The Jewels, jxdn,  FEVER 333 i talijanski pobjednici Eurovizije, hard rockeri Maneskin.


Reading & Leeds festival bit će održan od 26. do 28 kolovoza 2022.