Pjesma o slobodi odlučivanja

PREDSTAVLJAMO Prvi singl »Willy The Wimp« grupe The Screaming Wheels

Foto: Samir Cerić KOVAČEVIĆ

Foto: Samir Cerić KOVAČEVIĆ

Grupa je osnovana u rujnu 2018. godine, netom prije nego su sudjelovali na desetom Croatian Blues Challengeu, natjecanju koje je održano u studenom iste godine u Puli



Četvoročlana alternativna blues/rock postava iz Novigrada The Screaming Wheels predstavlja prvi singl »Willy The Wimp« kao najavu predstojećeg debi albuma »Istramental«.


Nova će ploča biti objavljena 24. rujna za »Rock Svirke Records«. Zajedno s pjesmom stiže i popratni videospot čiju režiju potpisuje Danilo Caković (Vid Film).


Glazba u pjesmi koketira s punkom i vokalno podsjeća na Zappu i Captain Beefheart.





»Ova pjesma govori o slobodi odlučivanja i poziva na slobodu«, poručuju iz benda. Pjesmu, snimljenu u novigradskoj kinodvorani i zagrebačkom studiju Sound Station, zajedničkim su snagama producirali Leo Anđelković (Baltazar, Norman Beaker Trio) i Denis Makin (Vervet).


Leo je bio zadužen za mastering, a ono što posebno valja naglasiti jest da je pjesmu miksao Tom Beuchel u njujorškom Flux studiju.


Grupa The Screaming Wheels osnovana je u rujnu 2018. godine baš prije sudjelovanja na desetom Croatian Blues Challengeu, natjecanju koje je održano u studenom iste godine u Puli, istaknuto je u press materijalu.


Valja napomenuti da su tamo pobijedili u kategoriji »najbolji solo/duo izvođač«, a u siječnju 2019. godine predstavljali su Hrvatsku na 35. International Blues Challengeu u Memphisu.


Kritika i publika tada ih je proglasila »the croatian sensation«. Denis i Leo su prijatelji iz djetinjstva te su surađivali u brojnim bendovima i glazbenim projektima tako da je formiranje zajedničkog sastava bio logičan potez. Odlučili su da ne nastupaju kao duo, već da prošire bend te pored njih dvojice postavu čine još i basist Danijel Teodorović i bubnjar Erle Đurđević, istaknuto je u njihovu mementu.