Top of the World

Prog rock titani Dream Theater uskoro u Zagrebu, evo svih informacija

Portal Novi list

Dream Theater / Foto Rayon Richards

Dream Theater / Foto Rayon Richards

Zagrebački koncert trajat će čak četiri sata!Prog rock titani Dream Theater, jedan od najznačajnijih bendova žanra, nalaze se na europskoj turneji u sklopu koje dolaze u Malu dvoranu Doma sportova u petak 27. svibnja 2022.


Nakon osam godina Dream Theater se vraća u Zagreb u sklopu velike “Top Of The World” serije koncerata, koja prati aktualan album A” View From The Top Of The World”, a nastup u Hrvatskoj bit će jedini u regiji.


Legende progresivne rock glazbe u Dom sportova donose svoju kompletnu produkciju od zvuka do svjetla i videa, a kao predizvođač će im se pridružiti kanadski prog metal pjevač i gitarist Devin Townsend.
Zagrebački koncert trajat će čak četiri sata!Nakon što su odradili dio turneje u UK-u, Dream Thater kroz cijeli svibanj čeka Italija, Mađarska, Nizozemska, Austrija, Švedska, Norveška, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Bugarska, a s prvim danom lipnja turneja završava u Turskoj.


Dosadašnje recenzije turneje hvale preciznost i virtuoznost glazbenika koji, kažu, savršeno povezuju glazbeni i vizualni dio koncerta.


Aktualan album “A View From The Top Of The World”, kojeg prati turneja, petnaesto je izdanje benda na kojem istražuje granice, ali i ostaje vjeran zvuku koji im je donio milijune fanova po svijetu.


Producirao ga je gitarist i osnivač benda John Petrucci, jedan od naznačajnijih i najinovativnijih heavy metal gitarista današnjice.


Mediji hvale novo izdanje, pa tako Louder govori da je bend isporučio album koji je puno veći i bolji od onoga što smo do sada mogli čuti, dok primjerice Metal Injection hvali melodičnost i instrumentalnost.


Dream Theater su nedavno osvojili i Grammyja za najbolju metal izvedbu godine za singl “The Alien” s novog albuma.Dream Theater po mnogima su pioniri progresivnog metala, a jedan od najznačajnijih bendova žanra spadaju među veliku trojku bendova koji su zaslužni za njegov razvoj i popularizaciju.


Pravi virtuozi poznati su po sjajnim instrumentalizacijama i nezaboravnim live nastupima.


U više od 30 godina karijere, imaju 15 milijuna prodanih albuma, dvije Grammy nominacije i jednu osvojenu.


“Images & Words” Rolling Stone je uvrstio na popis 100 najboljih metal albuma, čitatelji su izglasali “Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory” kao najbolji prog rock album svih vremena, a časopis Classic Rock ga je uvrstio među najbolje konceptualne.


Bend je na Billboardovoj ljestvici 200 najboljih s albumom “Black Clouds & Silver Linings”, a upisan je i u Long Island Music Hall of Fame.Kao predizvođač nastupa kanadski prog metal pjevač i gitarist Devin Townsend.


Kroz tri desetljeća surađivao je sa Steveom Vaijem, a nastupa s bendovima Strapping Young Lad i The Devin Townsend Band tj. Project.


Na solo albumima miješa hard rock i prog metal, ali i ambijentalnu i new-age glazbu, a produkciju uspoređuju s onom Phila Spectora i Franka Zappe.


Raznolikost ukorijenjen u heavy metalu seže i do opernih vokala, a različiti aspekti Townsendova djelovanja čuju se na aktualnom albumu “Empath”.


Ulaznice za koncert su u prodaji. Cijena partera iznosi 260 kn, a na dan koncerta 290 kn.


Tribine su u prodaji po cijeni od 290 kn, a ostane li ih, na dan koncerta za tribine će trebati izdvojiti 320 kn.


U prodaji su i posebni VIP paketi, o kojima detaljnije informacije fanovi mogu pronaći na web stranicama benda.


Prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark, Aquarius i Dancing Bear u Zagrebu, Dallas u Rijeci, sva Eventimova fizička prodajna mjesta i online na www.eventim.hr.