Koncertni spektakli u Puli

Prije Arctic Monkeysa svira sin Bonoa iz U2, a prije Tame Impale “nova Nico”, po riječima Jacka Whitea

T.I.

Foto: Julia Koroshilov

Foto: Julia Koroshilov

Osim što ih kritika voli, a baza štovatelja među ljubiteljima glazbe je sve šira, za spomenuti  je da se među obožavatelje benda Mattiel ubraja Jack White, koji ih je vodio sa sobom na svoju dvoransku turneju u SAD-uOsim što nas sutra i prekosutra u pulskoj Areni očekuju dva iznimna glazbena događaja zahvaljujući velikim imenima svjetske rock scene Arctic Monkeys i australskim Tame Impala, ova dva koncerta sadrže još dvije „poslastice“ za rock sladokusce.


Naime, prije nastupa zvijezda, obje večeri publiku će zagrijavati vrlo zanimljiva glazbena imena, o kojim bi se još mnogo moglo čuti u svjetskim razmjerima. Doduše, u slučaju Arctic Monkeys ime predgrupe ne može biti motivacija za kupnju karte, s obzirom da su rasprodane munjevitom brzinom prošle godine. Ali, čisto informativno, prije indie velikana iz Sheffielda, nastupaju Inhaler, potentni mladi bend iz Dublina čiji je prvijenac „It Won’t Always Be Like This“ iz 2020. dosegao vrh najprodavanijih albuma i u rodnoj im Irskoj i u Velikoj Britaniji. Dodatnu pozornost ovaj bend privlači činjenicom da je njihov frontmen Elijah Hewson sin slavnog Bona iz U2.


Ako još ima onih koji se premišljaju isplati li se otići na koncert Tame Impale, tog iznimno zanimljivog i pomalo enigmatičnog benda koji je privukao milijunsku sljedbu širom svijeta svojim unikatnim mixom psihodelije, rocka, plesnih ritmova i hipnotičkih melodija, mali poticaj bi mogla biti i predgrupa Mattiel koji su ove godine izdali treći album, hvaljeni „Georgia Gothic“.
Mattiel su dvojac iz Atlante koji svira melodičnu gitarsku glazbu s prizvukom americane, garažnog rocka  i rocka 60-ih. Osim što ih kritika voli, a baza štovatelja među ljubiteljima glazbe je sve šira, za spomenuti  je da se među obožavatelje ubraja Jack White, koji ih je vodio sa sobom na svoju dvoransku turneju u SAD-u,  uspoređivao javno glas Mattiel Brown s Nico i hvalio njihovu glazbenu unikatnost.


Uglavnom, Mattiel su još jedan razlog da se i u srijedu pohodi pulska Arena i uživa u dva vrhunska benda. Karata za koncert Tame Impale u srijedu u pulskoj Areni još ima i mogu se nabaviti preko sustava Eventima.


Vrata pulske Arene otvaraju se sutra i u srijedu za posjetitelje u 18 i 30, predgrupe počinju u 20 sati i završavaju u 20 i 45. Izlazak zvijezda večeri Arctic Monkeysa i Tame Impale je predviđen za 21 i 15. Jedina je razlika u tome što je najavljeno da će Arctic Monkeys svirati sat i pol, a njihovi australski kolege i pola sata duže, do 23 i 15.