Neobjavljene snimke

Poslušajte danas objavljeni singl s nadolazećeg posthumnog albuma Princea

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

"Born 2 Die" izvorno je snimljena "tijekom naleta studijskih aktivnosti" u proljeće 2010. tijekom prvog mandata predsjednika Obame. Prince je razmišljao o problemima koji utječu na zajednicu crnaca i svojoj ulozi u tome. Ovo je prvi put da je objavljena“Born 2 Die” je drugi singl s nadolazećeg posthumnog albuma „Welcome 2 America“ objavljen danas.


U laganoj pjesmi koja specifičnim falsetom, suptilnim gitarskim zvukom i „lijenim“ grooveom neodoljivo podsjeća na stvari koje je 70-ih radio veliki Curtis Mayfield.


Prema priopćenju za medije “Born 2 Die” izvorno je snimljena “tijekom naleta studijskih aktivnosti” u proljeće 2010. tijekom prvog mandata predsjednika Obame. Prince je razmišljao o problemima koji utječu na zajednicu crnaca i svojoj ulozi u tome. Ovo je prvi put da je objavljena.
Osim Princea u snimanju su sudjelovali australska basistica Tal Wilkenfeld, bubnjar Chris Coleman i pjevačice Shelby J., Liv Warfield i Elisa Fiorillo. Dugogodišnji Princeov suradnik  Morris Hayes je producirao stvar.


Na neki način, pjesma je prema Hayesu, nastala iz inata. Prince je jednom prilikom gledao svog prijatelja, filozofa i političkog aktivista Cornela Westa koji je u jednom govoru rekao: „Volim svog brata Princea, ali on ipak nije Curtis Mayfield“. Prince se okrenuo prema njemu i rekao. „O, stvarno? Vidjet ćemo.“


„Welcome 2 America“ ima 12 pjesama, od čega su 11 njegovi originali, a jedna pjesma je obrada „Stand Up and B Strong“ skupine Soul Asylum. Nijedna od njih nikad prije nije objavljena, no dosta njih je Prince – kojeg među živima nema već punih pet godina – izvodio u živo, s obzirom da je bio jedan od izvođača koji nisu podilazili publici najvećim hitovima, već je svirao vrlo široku paletu svojih  (i tuđih) manje poznatih pjesama.