Za svakog ponešto

Po’ Metra Crijeva, Steven Brown, sajam ploča, artBazaar…. Distune vam sprema bogat vikend

Portal Novi list

Po' Metra Crijeva / Foto: Kristijan Vuckovic

Po' Metra Crijeva / Foto: Kristijan Vuckovic

. Subotnje jutro i poslijepodne rezervirano je za tradicionalni sajam ploča koji je za ovu priliku pojačan s artBazaar-om i to na novoj lokaciji, ispred i unutar zgrade ExportdrvaZadnji vikend u svibnju obilježiti će različiti formati, žanrovi i posebna glazbena gostovanja. Koncertna vikend zabava počinje u petak s distorziranim glazbenim paketom kojeg čini kombinacija triju bendova.


Na premijerni riječki nastup dolazi garažni punk-rock dvojac Šiza, stoner groove asevi She Loves Pablo, a večer zaokružuju domaćini ovog spektakla, ča-metal prvaci, Po’ Metra Crijeva. Subotnje jutro i poslijepodne rezervirano je za tradicionalni sajam ploča koji je za ovu priliku pojačan s artBazaar-om i to na novoj lokaciji, ispred i unutar zgrade Exportdrva. Tu istu večer povodom 15 godina postojanja muzeja informatike Peek & Poke, na riječki nastup dolazi osnivač legendarnih Tuxedomoon, Steven Brown.


Distorizirani glazbeni paket u Pogonu kulture


Po’ Metra Crijeva, She Loves Pablo i Šiza čine distorzirani glazbeni paket koji je na rasporedu u petak, 27.5. u Pogonu kulture.
Po’ Metra Crijeva su prvi i jedini Ča-Metal bend koji inspiraciju crpi iz istarskih legendi, mitova i priča, a glazbu rade pod utjecajem istarske ljestvice i metala. Osnovani 2003., iza sebe imaju tri albuma u vlastitom izdanju, a za ovu prigodu izvesti će i nekolicinu novih pjesama kao najavu novog albuma.


Jedni od stupova domaće alternativne scene već gotovo 15 godina su i She Loves Pablo. Njihovi masni, bluesom prožeti riffovi, prodorni vokali i moćni ritmovi, u kombinaciji s eksplozivnim i preciznim nastupima zaradili su im reputaciju jednog od najboljih live bendova uopće.


Na premijerni riječki nastup dolazi Šiza. Nabrijani drum & bass duo koji pluta na ivici između glasnog garažnog rocka i sirovog post-punka. Prošle su godine objavili debi album “Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem” koji je ubrzo stekao sjajnu reputaciju i kod kritike i kod fanova.


satnica:
20h vrata
21h Šiza
21.45h She Loves Pablo
23h Po’ Metra Crijeva


Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 80,00 kn čekaju u Dallas music shop Rijeka i u sustavu Entrio, dok cijena na dan koncerta raste na 100,00 kn.


Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.


Sajam ploča + artBazaar u Exportdrvu


U subotu od 10h do 17h ispred i unutar zgrade Exportdrva (Grobnička riva) održati će se sajam ploča i artBazaar.


Tradicionalno okupljanje ljubitelja gramofonskih ploča, ali i drugih glazbenih formata, početak kolekcionarstva ili pak jednostavno ugodno subotnje druženje začinjeno posebno glazbenom podlogom jednostavan je opis još jednog izdanja sajma ploča.


Dok je misao vodilja pri organizaciji artBazaara ponuda raznolikog asortimana proizvoda te promocija lokalnih, kvalitetnih, ručno izrađenih proizvoda i brandova.


Tako će se publici predstaviti preko 30-tak štandova što glazbe što rukotvorina uz naravno slobodan ulaz za svih.


Steven Brown za 15 godina muzeja Peek & Poke


Ove godine riječki muzej Peek&Poke obilježava 15. godinu opstanka i postojanja. Povodom malog jubileja pripremljen je prigodni program kroz tekuću godinu koji se sastoji od izložbi, radionica, promocija i koncerata. Upravo s jednim specijalnim koncertnim gostovanjem, Peek&Poke se prisjeća, ali i daje priznanje i glazbenim autorima koji su povezani s muzejom. Riječ je o nastupu Stevena Browna, osnivača legendarnih Tuxedomoon koji će se održati u iznimnom prostoru Zajednice Talijana (Circolo) u subotu, 28.5.


Steven Brown dolazi u Rijeku promovirati svoj novi album „Le Hombre Invisible“ kao prva post-Tuxedomoon europska turneja. Koncertnu postavu osim Browna čine Luc van Lieshout (Tuxedomoon) i Benjamin Glibert (Aquaserge). Osim novog albuma na set listi će se naći i pjesme Tuxedomoon-a.


Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 125,00 kn čekaju u Dallas music shop Rijeka i u sustavu Entrio, dok cijena na dan koncerta raste na 155,00 kn.


Koncert je podržan od strane Grada Rijeka – odjela za kulturu.