Koncertna turneja

Po’ Metra Crijeva spremaju spektakl! Sve će kulminirati 27. svibnja u Pogonu kulture

Portal Novi list

Po' metra crijeva / Foto Kristijan Vučković

Po' metra crijeva / Foto Kristijan Vučković

Ča-metalci ulaze u kombi i na relaciji Karlovac-Križevci-Rijeka spremaju puno lijepih stvari.Prvi i jedini Ča-Metal bend Po’ Metra Crijeva ulaze u kombi i na relaciji Karlovac – Križevci – Rijeka spremaju poseban koncertni spektakl!


Šesteročlana grupa koja inspiraciju crpi iz istarskih legendi, mitova i priča, a glazbu radi pod utjecajem istarske ljestvice i metala nije se dala omesti ni za vrijeme pandemije.

Dapače, vrijeme su iskoristili za finalizaciju novog albuma, remasteriranje starih, uigravanje svojih redova i sad puni elana izlaze pred publiku.


Zvukom benda, uz višeglasno pjevanje, žestoke gitare, synthove i bubnjeve dominiraju sopile – tradicionalni hrvatski primorski drveni puhački instrument čije je sviranje “na tanko i debelo” dio zaštićene UNESCO-ve svjetske kulturne nematerijalne baštine.


Aktivni od 2003. godine, iza sebe imaju nemali broj nastupa, a u rubrici diskografija trenutno stoje tri albuma: “Ča Metal”, “Metal Va Guzice” i “Črne Besede Va Kastafskih Šumah” i to sve u vlastitom izdanju.


Upravo na sljedećim koncertima publika će moći čuti i nekolicinu novih stvari.Prva postaja je Karlovac (petak, 20.5.) gdje im društvo na Maloj sceni prave britki math-noise trojac Pomelo Chess Society.


Već sutradan nova adresa, Klub Kulture u Križevcima, s novim agilnim riječkim bendom Ochi.


Kulminacija je svakako koncert na “domaćem terenu” na kojem osim Po’ Metra Crijeva u glazbenom paketu publika dobiva i stoner rock miljenike She Loves Pablo te garagni punk dvojac Šiza.


Riječki koncert, ujedno i najveći do sad, je na programu u petak, 27.5.u Pogonu kulture.


Ulaznice za riječki koncert po cijeni od 80,00 kn su dostupne putem sustava Entrio i u Dallas music shop Rijeka.


U Karlovcu će biti potrebno na ulazu izdvojiti 30,00 kn, dok je za koncert u Križevcima ulaz slobodan.


Koncerti su sufinancirani putem Natječaja “Jer svirati se mora 2” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.