'Autoportret u pjesmama'

Paul McCartney se osvrće na svoje stihove: ‘Pomirio sam se s tim da neće svatko razumjeti moje značenje’

Hina

Foto: Dorothe, PxHere

Foto: Dorothe, PxHere

Glazbenik se osvrće na svoj život u novoj knjizi u kojoj se prisjeća nekih od najpoznatijih pjesama koje je napisao.Od traženja inspiracije u autobusu, do pronalaženja naslova pjesama u snovima, Paul McCartney osvrće se na svoj život u novoj knjizi u kojoj se prisjeća nekih od najpoznatijih pjesama na svijetu koje je napisao.


Opisana kao “autoportret u 154 pjesme”, “Stihovi: 1956 do danas” proteže se kroz McCartneyevih osam desetljeća kantautorstva – u tinejdžerskim danima, kao člana Beatlesa i s rock bendom Wings, kao i tijekom uspješne solo karijere.


Objavljena ovaj tjedan, knjiga u dva toma sastavljena je abecednim redom, sa stihovima poput “Hey Jude”, “A Hard Day’s Nigh” i “Penny Lane”.
“Jednom kad bih završio pjesmu, bila bi objavljena u svijet, tako da nisam brinuo što će se s njom dogoditi”, rekao je McCartney u petak na događaju povodom objave knjige.


“Pomirio sam se s tim da neće svatko razumjeti moje značenje, nego da će upisati svoje značenje i to je nešto što morate prihvatiti.”


U knjizi su uvelike prisutni i pokojni John Lennon, s kojim je McCartney pisao pjesme, kao i njegova prva supruga Linda McCartney koja je umrla 1998. godine.