Drugo izdanje

Otvoren Jerry Ricks Blues Festival: ‘Bilo je u planu barem devet dana, ali evo živi smo i zdravi…’

Valentina Sablić

snimio Damir Škomrlj

snimio Damir Škomrlj

Prilagođeni raspored i reducirani program nije umanjio doživljaj, izvedba i atmosfera nisu razočarali, a intimna lokacija s pogledom na Kvarner pridonijela je „štimungu“.MOŠĆENICE – Riccardo Staraj & Midnight blues band otvorili su Jerry Ricks Blues Festival. Ovo je drugo izdanje festivala koji je nastao spajanjem Kastav blues Festivala i Opatija rivijera Blues Festivala iz čiste ljubavi prema ovom magičnom žanru umjetničkih voditelja Riccarda Staraja i Damira Halilića Hala. Na Kosnici, trgu odnosno ‘taracu’ iza crkve svetog Andrije startala je ovogodišnja „korona blues karavana“.


Hal je pozdravio publiku i festival otvorio riječima:


– Da mi je netko rekao da ćemo imati festival u ovim uvjetima rekao bih da to nije moguće – ovo je ultra reducirana verzija festivala. Bilo je u planu barem devet dana, ali evo živi smo i zdravi, izgurat ćemo i nadam se da ćemo se sljedeće godine vidjeti u punom svjetlu.


Foto galerija: Otvorenje Jerry Ricks Blues Festivala Foto: Damir Škomrlj
Prilagođeni raspored i reducirani program nije umanjio doživljaj, izvedba i atmosfera nisu razočarali, a intimna lokacija s pogledom na Kvarner pridonijela je „štimungu“. Staraju i njegovim bluzerima – Midnight Blues Bandu, kojeg čine Marko Sedlak na gitari, Jure Prša na basu, Edi Lazarić na bubnju i Josip Rubinić na trubi, pridružio se Mauro Staraj na klavijaturama. Publika je uživala u obradama blues evergreena i autorskim stvarima Riccarda Staraja & Midnight blues banda.I tako je najveći blues festival u Hrvatskoj, usprkos svemu, nastavio s kontinuitetom i tradicijom održavanja. Karavana je krenula, putuje od Mošćenica do Lovrana, Kastva, Matulja, Opatije pa natrag u Kastav, grad u kojem je velikan bluesa i „putujući glazbenik“ Jerry Ricks, zvan „Črni Kastavac“ proveo svoje posljednje dane. Putovanje, simbolično ili stvarno, nešto je bluzerima urođeno, a karavani se možemo pridružiti svakog dana do sljedeće subote, osim utorka. Ulaz je na sva događanja besplatan.