Neobična premijera

Novu stvar Coldplaya prvi na svijetu i izvan njega čuo i vidio francuski astronaut na svemirskoj postaji ISS

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Coldplay upravo pripremaju svoj deveti album još nepoznatog imena i vremena izlaska, a danas su predstavili prvi singl s njega pod nazivom „Higher Power“, prilično konfekcijsku pop pjesmu koja bi mogla dobro proći na top listamaSad već dugovječnom, prvo indie, sad pop bendu Coldplay, pisanje pjesama s autorima izvan benda nije strana stvar, ali činili su to dosad sa slavnim autorima malo avangardnije glazbe kao što je Brian Eno na „Mylo Xyloto“ albumu prije deset godina. Ovih dana pišu pjesme s švedskim „proizvođačem“ pop hitova Maxom Martinom, što sugerira da skreću u komercijalnije glazbene vode.


Coldplay upravo pripremaju svoj deveti album još nepoznatog imena i vremena izlaska, a danas su predstavili prvi singl s njega pod nazivom „Higher Power“, prilično konfekcijsku pop pjesmu koja bi mogla dobro proći na top listama.


Ako je i Max Martin koautor, ovo će pripadati tek solidnom dijelu njegova zanatstva, ako računamo da je čovjek napisao mega hitove poput „…Baby One More Time“ za Britney Spears, „I Kissed The Girl“ za Kate Perry, „Shake it Off“ za Taylor Swift i „Blinding Lights“ za Weeknda.
Zanimljivost je da je „Higher Power“ premijerno izvedena posebnom vezom s Međunarodnom svemirskom stanicom, tako da ju je prvi na svijetu čuo francuski astronaut  Thomas Pesquet koji se upravo nalazi na ISS postaji četristotinjak kilometara od Zemlje.