"Brdo"

Novi album grupe Grad predstavljen u Dnevnom boravku: Skladbe su moćne, a osjećaj fenomenalan

Katarina Bošnjak

Foto Ana Križanec

Foto Ana Križanec

U Dnevnom boravku održana je slušaonica i projekcija spota naslovne pjesme, kao i druženje s bendomNakon 13 godina diskografske pauze, legendarna grupa Grad u petak je s velikim zadovoljstvom predstavila javnosti svoj novi autorski album “Brdo”, a tim se povodom u Dnevnom boravku održala slušaona i projekcija spota naslovne pjesme, kao i druženje s bendom.


„Brdo“ je nastalo od devet moćnih skladbi s kojima bend odlučno nastavlja zacrtani put; sjajnu liriku i autentičan vokal Deana Škaljca, uigranu ritam sekciju koju čine bas Sergeja Hofmana i bubanj Branka Kovačića te nabrijane i melodične gitarske rifove Igora Stevanovića Stiva i Orijena Modrušana.


Brdo došlo Gradu


S albuma su već predstavili vrlo dobro prihvaćene singlove ‘Deset’, ‘Sjever’ i ‘Top’, a s Škaljcem smo kratko porazgovarali o tematici albuma.

– Evo sad smo prvi puta album imali u ruci, i fizički ga vidjeli, osjećaj je fenomenalan, najzad je Brdo došlo Gradu. To nam se činilo nemoguće, kao neka Himalaja, a sad je postala ravna Slavonija.


Pobrali smo sve te stvari, na brzinu ih snimili i sve je išlo kao po loju bez nekakvih velikih trzavica, razmišljanja i velikih planiranja. Imamo jedan uravnotežen i izvrstan album nakon dugo vremena, baš je pravi gradski album – kazao je Škaljac.


O naslovnoj pjesmi


“Brdo” je pjesma koja govori o potrebi čovjeka da se makne iz stresne sredine i pronađe se u prirodnom okolišu, vrati iskonskim mirisima i bojama, i pronađe mir.– Postoji nekakva potreba čovjeka da se udalji, sve smo dalje i dalje od onog pravog života, opterećeni smo računima i svim živim mogućim stvarima koje nas udaljavaju od samih sebe na kraju krajeva, i sve više ljudi, mojih prijatelja se umaraju od toga, od tog ritma i bježe negdje, tamo gdje izgubiš signal na mobitelu, tamo nađeš sve – dodao je Škaljac.Svoj trag na „Brdu“ ostavili su i dragi im gosti, u brass sekciji Krešo Kunda, Petar Tepšić i Franjo Črnjarić, Ana Kabalin na pratećim vokalima, Vedran Križan iz Belanovih Fiumensa na sintu i Vlado Simcich Vava na gitari.