Nakon četiri godine

Njemačka “tvornica” indie-pop hitova Milky Chance ponovno pred zagrebačkom publikom

P. N.

Probili su se globalnim hitom “Stolen Dance”, pjesmom koja je snimljena u Rehbeinovom domu u Kasselu u Njemačkoj i po objavi na internetu zauzela vrh ljestvica u više od desetak zemaljaU sklopu europske turneje “Tour Again”, popularni njemački indie-pop bend Milky Chance vraća se u Hrvatsku, nastupaju ovu nedjelju 4. prosinca u Tvornici kulture u Zagrebu, gdje su već jednom i nastupili prije 4 godine. Dobra vijest za one koji se još premišljaju je da karata još ima, ali kako doznajemo od organizatora, još vrlo malo pa je sigurnije kupiti ulaznicu preko online sustava Entrio nego riskirati u nedjelju jer karata na blagajkni Tvornice možda neće biti.


Milky Chance, njemački  dvojac kojeg čine Clemens Rehbein, pjevač i gitarist, te DJ i producent Philipp Dausch, postali su globalni pop fenomen još 2013. godine, prepoznatljiv po zaraznim melodijama i zvuku u kojem se miješaju utjecaji od elektronske glazbe do reggaea i R&B-a. Probili su se globalnim hitom “Stolen Dance”, pjesmom koja je snimljena u Rehbeinovom domu u Kasselu u Njemačkoj i po objavi na internetu zauzela vrh ljestvica u više od desetak zemalja, računajući tu i 1. mjesto Billboardove alternativne ljestvice.


U godinama koje su uslijedile, Milky Chance su objavili tri hvaljena studijska albuma, prikupili više od pet milijardi streamova, rasprodali koncerte širom svijeta, nastupali na festivalima poput Coachelle i Lollaplooze te gostovali kod Jimmyja Kimmela i Jimmyja Falona. Posljednji albumi “Trip Tape I” iz 2021. i “Trip Tape II” iz 2022. izbacili su zarazne hitove; “Colorado”, koji je prikupio preko 100 milijuna streamova na različitim platformama, a nakon njega i “Synchronize” koji je preplavio liste i eter radijskih postaja.