Otišla za 300 tisuća €

Na aukciji prodana crvena električna gitara Noela Gallaghera koju mu je nakon svađe zabrio brat Liam

Hina

Reuters

Reuters

Liam je crvenu Gibson gitaru razbio u naletu bijesa na festivalu u francuskoj prijestolnici 2009.Crvena električna gitara Gibson iz 1960., koju je koristio Noel Gallagher, zvijezda Oasisa, a frontmen grupe, njegov brat Liam ju je slomio 2009. nakon svađe prije jednog od nastupa u noći kad se bend razišao, prodana je utorak na aukciji u Parizu za 300.000 eura.


Mediji pišu da je Liam gitaru slomio iza pozornice, a glazbeni stručnjaci i aukcijska kuća ističu da je to bio jedan od “kultnih trenutaka” u povijesti rocka.


Liam je crvenu Gibson gitaru razbio u naletu bijesa na festivalu u francuskoj prijestolnici 2009., malo prije nego što je bend trebao izaći na pozornicu.
Kasnije ju je popravio jedan francuski proizvođač violina i gitara.


Engleski pjevač, tekstopisac i glazbenik je certifikatom potvrdio da je gitaru potrgao njegov brat. Noel Gallagher je bio posebno vezan uz ovo glazbalo, s obzirom na to da je brojne tekstove i melodije skladao baš uz ovaj model Gibsona.


“Ova Gibsonica 355, serijski broj A34884 iz 1960. bila je gitara koju je Liam Gallagher razbio u Parizu 2009. u noći kada se raspala grupa Oasis. Bila je to moja omiljena gitara na kojoj sam skladao brojne pjesme”, napisao je Noel Gallagher u bilješci koja ide uz gitaru.


Grupa Oasis osnovana je u Manchesteru 1991., a vrhunac slave doživjela je 1990-ih hitovima poput “Don’t Look Back In Anger” i “Wonderwall”.


No zloglasne svađe braće Gallagher rezultirale su raspadaom benda nakon što su međusobne netrpeljivosti kulminirale na festivalu Rock en Seine u Parizu, zbog čega je Noel napustio grupu.