Zahvaljujući seriji "Stranger Things"

“Master Of Puppets” Metallice 36 godina od objave debitirala na Billboard listi singlova

T.I.

Izvorno objavljena 1986., „Master Of Puppets“ nedavno je predstavljena u finalu Stranger Things 4. Pod nazivom „The Piggyback“, epizoda je prikazivala Eddieja Munsona (kojega glumi Joseph Quinn) kako izvodi pjesmu na gitariIzgleda da popularne TV serije počinju sve jače modelirati glazbeni ukus masa, posebno promocijom kod novih generacija sjajnih, a zaboravljenih stvari iz (bolje) glazbene prošlosti.


Trenutno se to najviše odnosi na vrlo popularnu horor SF seriju „Stranger Things“, oko čije se četvrte sezone gotovo više priča o soundtracku negoli samom sadržaju serije. Krenulo je s glavnom temom za koju je izabran davni hit Kate Bush „Running Up Theat Hill (Deal With God)“, originalno objavljen 1985. popevši se tada do trećeg mjesta britanske top liste singlova. Velika popularnost serije i eksplozija strimanja nakon TV premijere četvrte sezone, ne samo da je vinula pjesmu Kate Bush na prvo mjesto top liste singlova, već se u više navrata upisala u Guinessovu knjigu rekorda i donijela od strimanja neočekivano više od dva milijuna dolara prihoda za Kate Bush na ime autorskih prava.


Sad i drugi veterani koji su imali sreće da ih kreatori serije uvrste kao glazbenu podlogu mogu zadovoljno trljati ruke. Metallica primjerice, zbog pjesme „Master Of Puppets“ iz njihovih ranih dana kad je na basu još bio Cliff Burton, koji je za vrijeme turneje 1986. poginuo  u izlijetanju njihovog autobusa s ceste.
Izvorno objavljena te 1986., „Master Of Puppets“ naslovna pjesma s trećeg studijskog albuma Metallice, nedavno je predstavljena u finalu Stranger Things 4. Pod nazivom „The Piggyback“, epizoda je prikazivala Eddieja Munsona (kojega glumi Joseph Quinn) kako izvodi pjesmu na gitari.


To je bilo sasvim dovoljno da originalna pjesma za Metallicu napravi uspjeh kakav im nije pošao za rukom po originalnom objavljivanju. Naime, po prvi put pjesma je ušla u Billboard Hot 100 i to na 40. mjesto, kao ne samo kao jedina heavy metal, već kao jedina rock pjesma među 40.


Isto se dogodilo s druge strane Atlantika. U Velikoj Britaniji „Master Of Puppets“ je također debitirala u Top 40 36 godina od objave.