Cijenjena kantautorica

Liz Phair se „obračunala“ s Lou Reedom na novom singlu

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Poznato je da se na novom albumu vratila producentu Bradu Woodu s kojim je radila u doba njenih uspješnijih početaka karijere, uključujući tu i hvaljeni prvijenac „Exile in Guyville“ iz 1993. godine



Od cijenjene kantautorice Liz Phair nismo čuli punih deset godina od slabo prihvaćenog „Funstyle“ albuma. Točnije, nakon njega uzela je dugu diskografsku pauzu i ostala koncertno aktivna, tu i tamo najavljujući nova izdanja koja nikad nismo dočekali. Posljednja najava datira u 2019. godinu i izgleda da je taj put mislila ozbiljno s obzirom da je dvije godine kasnije pred izlaskom novi, sedmi album „Soberish“ koji će pouzdano izaći ove godine, ali na točan datum ćemo još pričekati.


Poznato je da se na albumu vratila producentu Bradu Woodu s kojim je radila u doba njenih uspješnijih početaka karijere, uključujući tu i prvijenac „Exile in Guyville“ iz 1993. U prilog tome koliko je kvalitetan taj album bio, govori i činjenica da ga je Rolling Stone prošle godine uvrstio na 56. mjesto najboljih albuma svih vremena.


Uz najavu novog albuma izašao je tematski neobičan singl „Hey Lou“. Iako će sama reći da je u pjesmi opjevala kako zamišlja jedan prosječni dan dvoje slavnih glazbenika iza zatvorenih vrata, Lou Reeda i njegove životne suputnice Laurie Anderson, tekst zvuči kao obračun s Reedom. Kao da joj se zamjerio dok je bio živ, pa u pjesmi punoj ironije Lou Reed nije opisan baš toplim riječima.