Omiljeni sarajevski bend

Letu štuke predvođene Dinom Šaranom u četvrtak stižu na Zvečka festival

Ivana Kocijan

Foto: Promo

Foto: Promo

Riječ je o grupi koja je već eponimnim debitantskim albumom 2005. godine osvojila i publiku i kritikuNa pozornicu Zvečka festivala u četvrtak će stati članovi omiljenog sarajevskog benda Letu štuke, predvođenog jednim od najtalentiranijih pop rock autora ovih prostora, Dinom Šaranom.


Riječ je o grupi koja je već eponimnim debitantskim albumom 2005. godine osvojila i publiku i kritiku, koja ju je odmah svrstala među vodeća alter-pop imena regije.


Sljedeći dugosvirajući materijali – »Proteini i ugljikohidrati«, »Brojevi računa«, »Topla voda« – iznjedrili su novi niz hitova i potvrdili kultni status benda među sve širim krugom obožavatelja. U tome je glavnu ulogu imala Šaranova jezgrovita, vrlo intimna i uvijek aktualna lirika, bolna kada njome precizno secira stanje u društvu, a nježno okrutna kad se bavi ljubavnom tematikom.
Pamtljive stihove i stilsku raskoš pjesama prate energični nastupi redovito ispraćeni ovacijama, zahvaljujući čemu su Letu štuke već godinama visoko na popisu bendova čiji se koncerti ne propuštaju.


Možda nije naodmet citirati i jednog budućeg gosta Zvečke, Darka Rundeka, za kojeg su Letu Štuke »autorski najjači bend koji se pojavio u ovom stoljeću zapadno od Pekosa«.


Riječkoj publici sve je to već dobro poznato, pa nema sumnje da će i nastup na vanjskom terenu podvežičkog Boćarskog doma, na koji će Štuke sletjeti s uspješnicama nedavno reizdanog legendarnog prvijenca, ali i ostatkom svoje impresivne pjesmarice, biti još jedan za pamćenje.


Ulaznice 


Ulaznice za koncert po cijeni od 30 kuna moguće je kupiti u Dallas Music Shopu, Pajol Baru, Caffe baru Skradin, Celtic Caffeu Bard i Klubu mladih Rijeka, na web-stranici mojekarte.hr te na samom ulazu uoči koncerta. Vrata se otvaraju u 20 sati, a koncert počinje u 22 sata.


Zvečka festival će do kraja ljeta još ugostiti i velikane domaće scene Pips, Chips & Videoclips te Darka Rundeka i Ekipu.