Treći put

Let 3, Turisti i Projekt u petak ispred Exportdrva

Robert Šimonović

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Jedva čekamo petak, jako smo napaljeni, željni svirke i u nama kipi želja za razmjenom energije s publikom, poručio je Damir Martinović MrleU petak nas ispred Exportdrva očekuje minimalno tri sata pravog riječkog rock’n’roll zvuka, u režiji koga drugoga, nego legendarnog Leta 3, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za medije. Pjesme koje će izvesti činit će presjek čitave karijere ovog riječkog »kućnog benda«.


Ljeto u prijestolnici


Program trećeg izdanja Sailor – Sweet & Salt Music Festivala i projekt Zvučni karburator predstavili su Damir Martinović Mrle, organizator festivala i basist benda Let 3, i Dražen Baljak, glazbeni selektor Sailor Festivala i gitarist istog benda.


Koncert će biti održan u sklopu Ljeta u prijestolnici uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i preporuka.
– Imali smo brojne upite oko toga hoće li se koncert održati i ja vam odgovorno tvrdim da hoće, stoga vidimo se u petak, poručio je Baljak.


Također, napomenuo je kako će se posjetiteljima na ulazu mjeriti tjelesna temperatura te će se svi prisutni popisati, odnosno naći na evidencijskoj listi zbog dodatne sigurnosti cijelog događaja.


Broj ulaznica puštenih u prodaju je ograničen, a još danas ih možete nabaviti po cijeni od 80 kuna, dok će sutra cijena iznositi 100 kuna.


– Jedva čekamo petak, jako smo napaljeni, željni svirke i u nama kipi želja za razmjenom energije s publikom, poručio je Mrle.


Osim Leta 3, kao gostujući bendovi nastupit će Turisti i Projekt. Turisti su četveročlani sastav koji je do sada izdao dva albuma, a predvodi ih riječki gitarist Vlado Simčić Vava.


Publici će se predstaviti i bend Projekt, »the next big thing« riječke glazbene scene, koji je do sada objavio šest singlova. Njima će najaviti novi album čije se objavljivanje očekuje u rujnu.


Srce grada


Uz program festivala Damir Martinović Mrle predstavio je i svoj projekt Zvučni karburator.


– Radi se o znanstveno-umjetničkom projektu koji za cilj ima materijalizaciju zvuka, rekao je Damir Martinović Mrle i pojasnio:


– Projekt je arhitektonski realiziran u suradnji s Miroslavom Rajićem i Marinom Račićem, a zamišljen je kao srce koje pulsira i prikuplja zvuk cijeloga grada, s Trsata kao polazišne točke, a akumulira se u »srce grada« koje će biti postavljeno upravo ispred Exportdrva.


Publika će moći »ući u srce« instalirano ispred Exportdrva, priključiti se na stetoskope i tako osjetiti vibraciju našega grada, a upravo ta vibracija omogućit će i popratni fenomen kristalizacije soli.


Izradu čitavog arhitektonskog projekta financijski je podržao i ZAMP, a ako vam je opis čitavog projekta i dalje apstraktan, najbolje da dođete i sami provjerite o čemu se radi.