Začetak glazbene dinastije

Lennon Gallagher krenuo stopama oca Liama. Njegov bend Automotion nimalo ne sliči grupi Oasis

T.I.

Foto: Promo/Press

Foto: Promo/Press

Po prvih pet pjesama mladog benda, koji zvuči žestoko ali zrelo, pomalo post-punkerski, jasno je da Automotion nije bend koji će kao Oasis stvarati stadionske himne za široke mase.Izgleda da se začinje glazbena dinastija Gallagherovih. Dvadesetdvogodišnji sin sin Liama Gallaghera i njegove bivše supruge Patsy Kensit, Lennon, ima bend Automotion koji je jučer objavio svoj prvi EP pod nazivom „In Motion“.


Londonska četvorku su osnovali školski kolege Lennon i Jesse Hitchman zajedno sa bubnjarem Otisom Eatwell-Hurstom i basistom Lukeom Chin-Josephom. Lennon hoda očevim stopama, baš kao i on u Oasis, uhvatio se mikrofona. Fizička sličnost je također neupitna, ako ništa, onda barem po jakim obrvama. A glazbeno su ipak prilično daleko. Po prvih pet pjesama mladog benda, koji zvuči žestoko ali zrelo, pomalo post-punkerski, jasno je da Automotion nije bend koji će kao Oasis stvarati stadionske himne za široke mase.


U priopćenju za medije stoji da je EP o „dominaciji tehnologije u društvu, postojanju i prevladavanju i početku putovanja ka kreiranju nečeg novog“. Očekivano, glazbeno ne navode kao utjecaje bivši bend Lennonovog oca već malo delikatniju i opskurniju glazbu iz rock prošlosti: Marcela Duchampa, Johna Cagea, Neu! i Roberta Frippa.
Inače, prije ovog moguće ozbiljnog glazbenog projekta Lennon Gallagher je imao karijeru kao maneken. Prije tri godine postao je novo lice odjeće velike modne kuće Saint Laurent.