Croatia Records

Kultni album grupe Idoli ponovo na vinilu

Ivana Kocijan

Foto: CRO.REC

Foto: CRO.REC

Originalni album Jugoton je izdao 1982. godine, a na tržištu rabljenih ploča dostiže cijenu od 500 pa do čak 1500 kuna koje su za njega spremni dati kolekcionari.Album beogradskih Idola, »Odbrana i poslednji dani«, koji mnogi smatraju najboljim rock albumom bivše države, u lipnju će ponovo osvanuti na vinilu u luksuznom reizdanju Croatia Recordsa.


Originalni album Jugoton je izdao 1982. godine, a na tržištu rabljenih ploča dostiže cijenu od 500 pa do čak 1500 kuna koje su za njega spremni dati kolekcionari. Nakon proslave 40 godina novog vala i četiri reizdanja na vinilu, Croatia Records 17. lipnja reizdat će taj krunski novovalni album.


Prvi put na streaming servisima objavljena je i Hi-fi verzija tog albuma. Uz 180-gramski vinil s pjesmama remasteriranim s originalnih magnetofonskih vrpci, luksuzno pakiranje sadrži i knjižicu na 24 stranice koja donosi intervjue s članovima Idola: Srđanom Šaperom, Zdenkom Kolarom i Nebojšom Krstićem, te posljednji intervju s Vladom Divljanom koji je objavljen za Rolling Stone Hrvatska.
Tu su i tekstovi glazbenih kritičara Dragana Ambrozića, Petra Janjatovića i Aleksandra Žikića, kao i po prvi put na jednom mjestu tekstovi svih pjesama te memorabilije iz bogate arhive Jugotona, odnosno Croatia Recordsa, i privatne arhive Srđana Šapera te fotografije Goranke Matić i Gorana Vejvode. Likovno oblikovanje reizdanja potpisuje Darko Kujundžić.