Jerry Ricks Blues Festival

Kako je velika istina o kojoj su pjevali legendarni Buldožeri utjelovljena u Brseču, sve zahvaljujući bluesu

Robert Šimonović

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Glavni i odgovorni širitelji blues zaraze bili su Trio 99th i Delta train blues, domaće blues snage koje je putujuća karavana Jerryja Ricksa iskrcala u rodni kraj velikog Eugena KumičićaTi ne možeš reći – to nije put ka sreći – jer svaki čovjek ima svoj blues! Pjevali su tako još daleke 1975. legendarni Buldožeri, a gotovo pola stoljeća nakon, ova je istina utjelovljena u Brseču, prekrasnom pitoresknom gradiću koji je večeras disao blues punim plućima.


Glavni i odgovorni širitelji blues zaraze bili su Trio 99th i Delta Train Blues, domaće blues snage koje je putujuća karavana Jerryja Ricksa iskrcala u rodni kraj velikog Eugena Kumičića.


Foto galerija: Jerry Ricks Blues Festival u Brseču Foto: Mateo Levak


Na poprilično ispunjenom boćarskom igralištu u Brseču odjekivali su brojni blues standardi, tjerajući prisutne na ritmičko gibanje glave, kukova i udova. Odličnu glazbenu kulisu dodatno je začinio ugodni ljetni povjetarac, kao i predivan pogled na mjesečinom obasjano morsko plavetnilo.
Najveći festival bluesa u Hrvata – Jerry Ricks Blues Festival, započeo je još jučer na novouređenoj draškoj rivi, nastupima Vedrana Božića i Rock Mastersa i Soulfingersa, a nastavit će se već sutra, kada u Lovran stiže Petra Bornerova Band i Mike Sponza Band.Poklonici bluesa u njemu će moći uživati i idući tjedan, i to šest dana zaredom, odnosno do konca srpnja, kada će blues posjetiti Kastav, Opatiju, Klanu i Matulje.


Podsjetimo, festival je nastao fuzioniranjem Kastav blues festivala i Opatija riviera blues festivala, a ime je dobio po Črnom Kastavcu, odnosno legendarnom glazbeniku Jerry Ricksu, koji je za svoje posljednje počivalište odabrao upravo „grad na brege“.


Ulaz na sve koncerte u sklopu festivala je slobodan, a svi programi počinju u 21 sat, osim u Kastvu gdje sve počinje sat ranije.