Zagreb Calling

Još jedna najava kompilacije zagrebačkih alternativnih bendova pod nazivom „Generacija bez refrena“

T.I.

Sve pjesme za kompilaciju snimljene su uživo u KSET-u, a osim na digitalnim glazbenim servisima, album će biti dostupan na vinilnoj ploči od 5. svibnjaKompilacija „Zagreb Calling: Generacija bez refrena“ okuplja deset alternativnih zagrebačkih izvođača/bendova koji su početkom 2021. četiri dana snimali po jednu pjesmu u KSET-u. Tijekom tih izvedbi uživo, nastali su i spotovi, a sve pjesme će uskoro biti objavljene i na vinilu. Uključeni izvođači na kompilaciji su Ivan Grobenski, Truth≠Tribe, Sfumato, Klinika Denisa Kataneca, Žen, Dimitrije Dimitrijević, nemanja, Eine, The Gentleman i Porto Morto.


Posljednji objavljeni video spot, odnosno snimka uživo u KSET-u je “Kovitlac” Dimitrija Dimitrijevića. Iza ovog imena krije se Dimitrije Simović frontmen i basist grupe Igralom. Njegov kantautorski projekt obuhvaća jedan zanimljivi transžanrovski prostor, ali se eksplicitno mogu uočiti trip hop, dark blues, funk, alternativa i dream pop.


Dimitrije je krajem prošle godine za Menart objavio svoj album prvijenac u digitalnom obliku pod nazivom “Čar-pitanje”. Muzičari koji su mu u KSET-u pomogli snimiti “Kovitlac” su: Ivan Cimi Marinović (bubanj), Viktor Slamnig (bas gitara), Sara Renar (synth), Leo Beslać (synth), Jakša Perković (gitara) i Vedran Peternel (soundscape).
„U pitanju je jedna sanjiva, ali plesna, numera, koja će sigurno pokrenuti ljubitelje bendova poput Joy Division, The Cure, Gorillaz i sličnih” – poručuje Dimitrije Simović, autor teksta i glazbe.


Kompilacija „Zagreb Calling: Generacija bez refrena“ na ploči izlazi 5. svibnja, a bit će dostupna i na digitalnim servisima.