Velikodušni roker

Jack White kupio novu gitaru uličnom sviraču čiji je instrument razbila bijesna prolaznica

Foto: Reuters

Foto: ReutersŽivot uličnog svirača nije lak. Pogotovo kad se dogodi da prolaznici kojima se njihova glazba (ili buka), ne sviđa do te mjere da se krenu razračunavati umjesto da samo produže dalje. Upravo se to u utorak dogodilo izvjesnom Mattu Grantu na ulicama škotskog Edinburgha. Konfrontacija s bijesnom prolaznicom završila je tako da mu je uz viku i psovke iščupala gitaru iz ruku i razbila o pločnik.


Jadni Matt je u jednom trenutku ostao bez sredstva za rad pa se dosjetio zatražiti pomoć online u svojevrsnoj crowdfunding kampanji s prilično uspjeha. Naime, već u srijedu skupio je gotovo 4 tisuće funti što je bilo i više nego dovoljno, ne samo za gitaru nego i prilično glazbene opreme koju je ionako planirao zamijeniti.


No, kad je došao u trgovinu s glazbenom opremom, voditelj trgovine mu je rekao da je dobio poziv od treće strane koja je bila spremna kupiti gitaru Grantu po njegovoj želji.
Kako doznaje CNN, pokazalo se da je nepoznata treća strana bio glavom i bradom Jack White, bivši frontmen The White Stripesa i jedan od najtalentiranijih i najosebujnijih pojava u rock’n’rollu 21. stoljeća. Jack White je valjda naletio na internetu na priču Matta Granta i naložio svom managmentu da iznazivaju sve trgovine s glazbalima u škotskom glavnom gradu. Kad se Grant pojavio u jednoj od njih, manager iz tima Jacka Whitea stupio je s njim u kontakt i objasnio mu da može izabrati gitaru koju želi.


Neki od najgorih dana koje pamti odjednom su se pretvorili u najbolje dane u životu. “Stvar koja se događa jednom u milijun godina dogodila se danas meni i ne znam kako da se zahvalim Jacku na njegovoj nevjerojatnoj velikodušnosti. Ispalo je da je vidjevši moj problem, manageru naložio da me nađe, što se i dogodilo i ja izlazim iz trgovine s ovom ljepotom u rukama“, objavio je nakon događaja Matt Grant, a pod ljepotom je mislio na Fender Stratocaster koji je izabrao na Whiteov račun.