Po prvi put u Hrvatskoj

Grčki rock teškaši Villagers of Ioannina City stižu u Močvaru

T.I.

Ono što ih izdvaja iz mnoštva je vješto miješanje modernog metal zvuka sa lokalnim etno elementima i instrumentima poput gajdi i kavalaGrčki rock teškaši Villagers of Ioannina City u subotu, 21. svibnja premijerno dolaze u Hrvatsku. Destinacija je klub Močvara, a razlog je promocija unisono hvaljenog albuma “Age Of The Aquarius” koji je svjetlo dana ugledao još u rujnu 2019.


„Zasigurno postoji više načina za postizanje višeg stanja svijesti dok slušate tešku glazbu, a mnogi od njih su puno opskurniji i iščašeniji od ovoga, ali iznimno je rijetko čuti album koji tako vješto premošćuje jaz između psihodeličnog istraživanja i teškog rocka s mudima  – sa stvarnim melodijama.“ Ovako su u uglednom heavy metal glasilu Blabbermouth opisali njihovu  glazbu na posljednjem albumu. I zaista, zvuk ovih Grka je težak, mastan, pomalo vuče na prog rock i psihodeliju, no sve to čuli smo i kod mnogih drugih bendova. Ono što ih izdvaja iz mnoštva je vješto miješanje modernog metal zvuka sa lokalnim etno elementima i instrumentima poput gajdi i kavala, da to zvuči na neki način egzotično, baš kao što su to nekad činili System Of A Down, u ponešto drugačijem žanrovskom rukavcu i crpeći ponešto istočnije korijene.


Villagers of Ioannina City imaju kultni status u Grčkoj koji se sve više prelijeva u Europu preko granica matične države. Nastali su 2007. u Ioannini, a do sada su izdali dva albuma: „Zvara“ (2014.) i spomenuti „Aqe of Aquarius“.
Cijena ulaznica u pretprodaji je 75 kn i mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, kao i na njihovom webu, a na ulazu će koštati 90 kn.