Početak glazbene priče

Goran Vrkić & GO Man postavili su »Dijagnozu«

Ivana Kocijan

Foto: KRIZMANIĆ DAMIR-KRIZA I OBITELJ KERNEL

Foto: KRIZMANIĆ DAMIR-KRIZA I OBITELJ KERNEL

Pjesma iz 1980. snimljena u spomen na Diega KernelaRiječki autor i gitarist Goran Vrkić može se pohvaliti sa čak četrdeset godina glazbenog iskustva. Izdvojio se svojim autorskim radom kao autor i gitarist grupe Mrtvi kanal koja je djelovala od 1978. do 1983. godine. Autorskim radom se iskazao još i kroz bendove Fiume i GO Man 1990-ih godina. Nakon toga je sve ove godine svirao cover pjesme pop i rock domaćih i stranih izvođača u raznim projektima kao što su Rock vremeplov, Hot Stuff, Red Wine i Memphis duet.


Goran je ipak napokon krenuo sa svojim autorskim pjesmama koje je snimio u vlastitom kućnom studiju Go Man produkciji i studiju Klaus. Jedna od pjesama koje je Goran snimio je »Dijagnoza« koja u sebi nosi snažnu poruku i težinu, a ujedno je i snimljena u spomen na Goranovog prijatelja Diega Kernela, pjevača grupe Mrtvi kanal, koji nažalost više nije s nama.


– »Dijagnoza« je pjesma koja datira još iz onog vremena, napisana je 1980. godine kao pjesma grupe Mrtvi kanal i kako je nažalost umro naš veliki prijatelj, pjevač Mrtvog kanala Diego Kernel, odlučili smo ponovno snimiti, njemu u spomen, cover »Dijagnoze«. Kao što pjesma i govori, svi mi imamo dijagnozu, zaustavite zemlju, ja hoću da siđem. I zato nam je jako drago što je pjesma ponovo zaživjela i da su oni još uvijek tu nekako prisutni kroz pjesmu, izjavio je Goran.
Singl »Dijagnoza« je tek početak ove glazbene priče, naime to je singl koji bi se trebao naći na albumu koji bi trebao ugledati svjetlo dana, nadamo se, u skorije vrijeme. Glazbu potpisuje Goran Vrkić, tekst Diego Kernel, a produkciju i aranžman Goran Vrkić, Klaudio Scrobogna-Klaus i Željko Kirinčić-Kirja. Spot je napravio Drago Sluga – Trip bljuvboy i Goran Vrkić. Arhivske slike je ustupio Damir Krizmanić Kriza i obitelj Kernel.


– Spot izdaje i podržava Dallas Records, velika hvala i svima drugima koji su pridonijeli na ovoj pjesmi, izjavio je za kraj Goran Vrkić.