Punk World Music

Gogol Bordello na odgođenom 15. izdanju INmusic festivala

Hina

Gogol Bordello

Gogol Bordello

Romski i istočnoeuropski utjecaji u pjesmama i nastupima Gogol Bordella spajaju se s energičnim punk i dub elementima uz pratnju violine, harmonike i saksofonaNa 15. izdanju INmusic festivala, koji je zbog epidemije koronavirusa odgođen za lipanj iduće godine, nastupit će i međunarodna punk world music senzacija Gogol Bordello, objavio je u ponedjeljak organizator festivala.


Predvođen karizmatičnim Eugeneom Hützom, Gogol Bordello okuplja šaroliku skupinu glazbenika i perfomera iz svih dijelova svijeta, čiji kulturni utjecaji formiraju i neponovljiv zvuk grupe.


Romski i istočnoeuropski utjecaji u pjesmama i nastupima Gogol Bordella spajaju se s energičnim punk i dub elementima uz pratnju violine, harmonike i saksofona.
Uz sedam studijskih albuma iza sebe, jedan EP, niz gostovanja s drugim glazbenicima i u dokumentarnim i igranim filmovima, između ostalog u »Everything is Illuminated» Lieva Schreibera i Madonninom redateljskom debiju »Filth and Wisdom«, Gogol Bordello je u dva desetljeća rada utvrdio svoj status kao jedna od najatraktivnijih i najneobičnijih pojava na svjetskoj glazbenoj sceni, navodi organizator.


Gogol Bordello pridružuju se već potvrđenim premijernim hrvatskim nastupima The Killersa, Nick Mason’s Saucerful of Secrets i Belle and Sebastian u sklopu odgođenog izdanja Inmusic festivala #15, koje će se održati na lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 21. do 23. lipnja 2021. godine.