31. siječnja 2022.

Francuska metal mašina Gojira stiže u Tvornicu kulture

Ivana Kocijan

Foto: GABRIELLE DUPLANTIER

Foto: GABRIELLE DUPLANTIER

Svjetska turneja na krilima novog albuma »Fortitude«Francuska metal mašina Gojira, jedan od najvažnijih metal bendova posljednjih desetak godina, vraća se u Zagreb na veliki klupski koncert u Tvornicu kulture 31. siječnja 2022. Nakon sada već legendarna nastupa u dvorištu Močvare u lipnju 2012., kada su nastupali uz Slayer i Mastodon, članovi Gojire sada dolaze u ulozi headlinera i jednog od najaktualnijih metal bendova u svijetu u ovom trenutku.


Na krilima novog albuma »Fortitude« objavljenog ovog proljeća i sa zaleđem od sedam studijskih albuma, Gojira kreće na veliku svjetsku turneju koja će je kroz 2022. odvesti na glavne pozornice najvećih svjetskih festivala, ali i u manje prostore gdje će na solokoncertima dobiti priliku kroz dužu minutažu predstaviti svoj impresivan opus.


Turneja Gojiru vodi po Skandinaviji, zemljama Beneluxa, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Škotskoj, Njemačkoj, Češkoj, Poljskoj, Švicarskoj, Austriji, a na jedini nastup u regiji dolaze u Zagreb. Kao predgrupe će im se pridružiti Alien Weaponry, metal bend s Novog Zelanda, kao i engleski heavy metal bend Employed To Serve.
Early bird ulaznice u prodaji su od ovog tjedna po cijeni od 200 kn. Od 1. kolovoza za ulaznicu će trebati izdvojiti 230 kn, a ostane li ih, cijena će na dan koncerta iznositi 260 kn. Službena prodajna mjesta su: Dirty Old Shop, Rockmark i Aquarius CD Shop u Zagrebu, Dallas Music Shop u Rijeci, prodajna mjesta Eventima, www.eventim.hr, prodajna mjesta Entrija i www.entrio.hr.