Album obrada

Foo Fighters imaju disco alter ego i pod imenom Dee Gees sviraju stvari Bee Geesa

T.I.

Foto: Press/Magdalena Wosinska

Foto: Press/Magdalena Wosinska

Albumi izlazi na Record Store Day 17. srpnja, zvat će se „Hail Satin“ i sadržavat će 10 pjesama. Na A strani bit će pet pjesama Bee GeesaDave Grohl ne prestaje iznenađivati. Njegova glazbena fascinacija širokom lepezom glazbenih skupina kao običnog obožavatelja poznata je, no još nije snimio tribute album u ičiju čast. Sad se i to događa, izbor je pao na bend koji je žanrovski daleko od onog što je ikad radio, bilo na počecima karijere u bendu Scream, bilo kasnije u Nirvani i svojim Foo Fightersima naposljetku.


Riječ je o slavnim Bee Gees koje se ponajprije povezuje s disco glazbom. Kao njihov veliki fan prvo je s Foo Fightersima objavio obradu njihovog disco hita iz 1976. „You Should Be Dancing“ snimljenog za potrebe soundtracka filma „Groznica subotnje večeri“, a onda u kratkom roku i nešto manje poznatu „Shadow Dancing“, četvrtog i najmlađeg brata Gibb, Andyja koji zapravo nikad nije bio član Bee Geesa, ali je od kraja 70-ih do prerane smrti 1988. godine u 30. godini života radio vrlo sličnu glazbu.Sad stiže vijest da Foo Fighters u svom disco alter egu pod nazivom Dee Gees izdaju naredni mjesec album s obradama velikog benda. Izlazi na Record Store Day 17. srpnja, zvat će se „Hail Satin“ i sadržavat će 10 pjesama. Na A strani bit će pet pjesama Bee Geesa, osim spomenutih tu su još „Night Fever“, „Tragedy“ i „More Than A Woman“, dok će druga strana sadržavati pet njihovih pjesama s posljednjeg albuma “Medicine At Midnight”, odsviranih uživo u njihovom studiju „606“. Nije priopćeno hoće li i one imati prizvuk diska ili  Dee Gees tu nastupaju kao Foo Fighters.


Uglavnom , u priopćenju za medije napisali su da je „za najbolje rezultate potrebno ove stvari slušati s otkrivenim dlakama na prsima i zlatnim lančićem s privjeskom oko vrata“.