U Tvornici kulture 2022.

Fink treći put dolazi u Zagreb na jedini koncert u regiji

T.I.

Foto: Tommy N Lance/LAA

Foto: Tommy N Lance/LAA

Njegova vještina produkcije i pisanja stihova dovela ga je do suradnji s imenima poput Johna Legenda, Banks, Bonobo kao i Amy Winehouse. Njegov glas i glazba mogu se čuti u soundtrackovima filmova i serija poput “Selma”, “12 years A Slave” ili “Better Call Saul”Nakon dva sjajna nastupa u zagrebačkoj Močvari, engleski autor, gitarist i producent Fink dolazi s bendom treći put u Zagreb, ovaj put u Tvornicu kulture naredno proljeće, 10. svibnja 2022. godine u sklopu velike europske turneje.


Nastup se događa se u sklopu velike europske turneje i objave novog albuma “IIUII” (It Isn’t Until It Is) kojima rearanžira prvih deset godina otkad funkcionira s bendom. Najavni singl “Warm Shadow (IIUII)” objavljen je jučer, nova verzija jedne od najpoznatijih Finkovih pjesama. Cijeli album je novi pogled na Finkove pjesme snimljene u razdoblju od 2006.-2016.


Fink, pravim imenom Fin Greenall, odrastao je u Bristolu, a onda se kao glazbenik vezao uz Berlin kao bazu i počeo kao downtempo/trip-hop DJ/autor koji je 2000. izbacio sjajan debi “Fresh Produce” za Ninja Tune. No radovi koje je potpisivao kao Fink polagano su prerasli u akustični, blues i folk smjer kao i puni autorski bend koji uz njega čine Tim Thornton na bubnjevima i Guy Whittaker na basu. Sjajan debi “Biscuits For Breakfast” iz 2006. naslijedio je “Sort Of Revolution”. “Perfect Darkness” iz 2011. je producirao Billy Bush, poznat po radu s Beckom i grupom Garbage, a nakon toga je došao poziv za nastup s Royal Concertgebouw Orchestra u Amsterdamu, što je objavljeno i kao live album. Fink je potvrdio kvalitetu i proširio krug publike 2014. s albumom “Hard Believer” s kojeg je skinut sjajan singl “Looking Too Closely” kao i blues uratkom “Fink’s Sunday Night Blues Club, Vol. 1”. Istovremeno, pod imenom Sideshow, nastavlja izdavati elektroničku glazbu i surađivati na brojnim projektima.
Njegova vještina produkcije i pisanja stihova dovela ga je do suradnji s imenima poput Johna Legenda, Banks, Bonobo kao i Amy Winehouse. Njegov glas i glazba mogu se čuti u soundtrackovima filmova i serija poput “Selma”, “12 years A Slave” ili “Better Call Saul”. Remiksirali su ga imena poput Colina Stetsona i Ricarda Villalobosa, sam producira glazbu ili surađuje s producentima glazbenika poput U2 ili Killersa, potpisuje desetak albuma, a karijera mu traje gotovo tri desetljeća.


Fink u Zagreb dolazi u sklopu velike turneje koja ga kroz gotovo 60 nastupa kroz pet mjeseci vodi po cijeloj Europi, od Njemačke, Velike Britanije, Austrije, Poljske, Češke, Italije, Mađarske, Ukrajine, zemljama Beneluksa, Skandinaviji, a na jedini nastup u regiji dolazi u Tvornicu kulture.


Ulaznice po cijeni od 120 kn u prodaji će se naći od petka, 30. travnja. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 140 kn. Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Eventima i Entria, kao i online na www.eventim.hr i www.entrio.hr.