Veliko srce

Eddie Wedder skladao pjesmu za teško bolesnog dječaka

P. N.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Eddie i njegova žena Jill su suosnivači neprofitne organizacije EB Research Partnership čiji je cilj pronaći lijek za buloznu epidermolizuBulozna epidermoliza je rijetki genetski poremećaj koji uzrokuje jaku osjetljivost kože, toliku da se stvaraju plikovi i otvaraju žive rane koje nikad ne zacijele. Pacijenti moraju zavijati rane svaki dan kako bi zaštitili te rane, ali oni znaju samo pojačavati bol. Otkriće lijeka je nadohvat ruke. Pitanje je vremena…“


Ovim titlom uz zvuke klavira frontmen grupe Pearl Jam Eddie Wedder uvodi slušatelje u svoju novu pjesmu „Matter Of Time“. Povod je humanitaran, Eddie i njegova žena Jill su suosnivači neprofitne organizacije EB Research Partnership čiji je cilj pronaći lijek za buloznu epidermolizu, kožnu bolest koja zahvaća uglavnom djecu.


Uz „Matter Of Time“, simultano je objavljen i singl „Say Hi“ i prihod od oba ići će u korist fondacije, a nada se i da će na ovaj način potaknuti druge da se priključe prikupljanju potrebnih sredstava. Obje pjesme bit će osim digitalno, objavljene i kao 7-inčni vinilni singl.
„Say Hi“ je, kako piše Tone Deaf, skladana za konkretnu osobu, šestogodišnjeg Elija Meyera, dječaka čija je bitka s opakom bolešću i bila okidač da se ustanovi fondacija kako bi se pronašao lijek.