Koliko zarađuju?

Ed Sheeran je daleko najbogatija zvijezda u Velikoj Britaniji mlađa od 30 godina

Reuters

Reuters

Dosad je prodao preko 150 milijuna albuma pa nije čudo kako je ovaj 29-godišnjak dogurao do bogatstva od 210 milijuna funtiDa je glazba u Velikoj Britaniji najbolji izvor zarade u show businessu dokaz je i nova godišnja lista s popisom najbogatijih slavnih osoba ispod 30 godina starosti. Naime, u prvih deset svi su redom glazbenici osim glumice Emme Watson i modela Care Delevingne.


A među glazbenicima je pak daleko ispred svih Ed Sheeran. Njegov album „X“ iz 2015. bio je drugi najprodavaniji na svijetu, a naredni „÷“ iz 2017. najprodavanije izdanje u svijetu 2017. godine. Dosad je prodao preko 150 milijuna albuma pa nije čudo kako je ovaj 29-godišnjak dogurao do bogatstva od 210 milijuna funti.


S imovinom manjom za otprilike manjom tri puta od Sheeranove, na drugom je mjestu Harry Styles. Nekadašnji pjevač boy benda One Direction, nastavio je s uspješnom solo karijerom i u kratko vrijeme na prijašnju zaradu dodao 40 milijuna funti zahvaljujući dva albuma koji su se popeli na vrh američke top liste. Tome treba dodati i uspješnu turneju prije pandemije i lukrativni ugovor s modnom kućom Gucci. Njegova se ukupna zarada procjenjuje na 74 milijuna funti.
Treća je Emma Watson koja uspjeh prije svega može zahvaliti nastupima u Harry Potter franšizi ali i unosnim ugovorima s modnim i kozmetičkim gigantima poput Lancômea, Burberrya i Chanela. Njezina je imovina vrijedna 58 milijuna funti.


Po ovoj listi niti jedan mladi bend se ne može uspoređivati s One Direction. Doslovno svi njegovi bivši članovi su među deset najbogatijih mladih osoba iz svijeta show businessa. Niall Horan ima iza sebe uspješna dva solo albuma, rasprodanu američku turneju i 55 milijuna na svom kontu, Louis Tomlinson ga prati s 47 milijuna i Liam Payne s £46 milijuna, dok Zayn Malik ponešto zaostaje s 38 milijuna funti.


Među njih ugurala se Little Mix, najprodavanija ženska grupa još tamo od vremena Spice Girls. Uspjele su zaraditi na uspješnoj turneji 17 milijuna funti, a i svaka od njih ima lijepe sponzorske ugovore s raznim velikim tvrtkama što im je sve zajedno donijelo bogatstvo od 54,3 milijuna funti.


Uz spomenutu manekenku Cara Deelevigne koje je zaradila 42 milijuna funti, među deset najbogatijih mladih britanskih zvijezda ugurao se pjevač Sam Smith s bogatstvom od 35,5 milijuna funti.


Iako bi se  mnogima moglo zavrtjeti u glavi od silnih milijuna koje na svom kontu imaju mlade britanske zvijezde, to je ipak sitnica naspram mladih zvijezda preko Velike bare. Spomenimo samo jet settericu i „kraljicu“ društvenih mreža Kylie Jenner čiji su prihodi procijenjeni na nevjerojatnih 700 milijuna funti. A tek su joj 23.