Festival u skladu s pravilima

Deseto jubilarno izdanje Toochepina: Stižu Mayales, The Siids i mnogi drugi

Sandy Uran

The Siids, Foto: KRISTIJAN VUCKOVIC

The Siids, Foto: KRISTIJAN VUCKOVIC

Kreće se i ponavlja, poput malog rock festivala dobre nade koji se ove godine održava u sidrištu rock & rolla u tučepskoj lučiciToochepin je mali rock festival dobre nade koji već deset godina dovodi brojna glazbena imena u Tučepe, ne samo iz Hrvatske već i šire. U organizaciji općine Tučepi, začetnik ovog festivala je dugogodišnji glazbeni urednik Radija Makarska Rivijera Zoran Spajić koji ističe kako su Toochepin i Tučepi postali »sidrište rock and rolla«.


Na svoj osebujan način Zoran Spajić vas poziva na Toochepin: “Respekt gospodo! Jeste li dobro? A i trebali bi biti, s obzirom na to da glazba, poput vode, pronađe put i pozornicu na epidemiološkoj sceni. Usprkos zabranama ipak se kreće. Kreće se i ponavlja, poput malog rock festivala dobre nade festivala Toochepin koji se ove godine održava po jubilarni 10. put u sidrištu rock & rolla u tučepskoj lučici u četvrtak 26. kolovoza s početkom u 20 sati.


Primijetili ste, promijenili smo dlaku, pardon, vrijeme, ali nismo ćud, pardon, naviku. Ove godine trajemo jedan dan i predstavljamo vam četiri respektabilna imena s hrvatske pop rock scene. Festival otvaraju Ljetno kino (Zagreb, Brač) – grupa, predvođena doajenom domaćeg novog vala Maxom Juričićem, koja će vas zabaviti htjeli vi to ili ne s lepršavim mediteranskim zvukom i bodulskim rockom.
Slijedi šibensko-zagrebačka indie rock atrakcija Bluvinil koju su radiopostaje, diljem hrvatske, učinile zvijezdama zahvaljujući jednom indijanskom plemenu pjesmi »Apaši«.


Kao treći i kao headlineri, na stage se penju Mayales, velika zagrebačka acid jazz i dream pop sedmorka, koja, ako se ne varam, nikad nije nastupila na našem području. Uz autorske standarde skupina će promovirati svoj novi album iz ove godine sporogoreći rock »Domovina«. Festival zatvaraju riječki elektro rock estetičari, The Siids dvojac, nastao iz pepela grupe Morso koji se predstavljaju sa svojim albumom prvijencem »Brutalist«”.


Uz poštovanje svih epidemioloških pravila, uostalom, svih ovih godina, ovakva pravila su bila poštovana na Toochepinu. Ulaz je, kao uvijek, slobodan.