Snimke s koncerta

Danas stiže album “EKV Unplugged Skopje 1992”

Ivana Kocijan

Foto: ALEKSANDAR KUJUČEV

Foto: ALEKSANDAR KUJUČEV

Objavljivanje videa označava pokretanje YouTube kanala Ekatarina Velika Official na kojem je spot već prikupio više od 11 tisuća pregledaNakon što je vrijeme pokazalo da je umjetnički rad prerano preminulog glazbenika Milana Mladenovića sastavni dio kulturne regionalne baštine i da je utkan u DNK mnogih generacija, Zadužbina Milana Mladenovića kao jednu od osnovnih misija ima čuvanje uspomena kako na ovog velikog umjetnika tako i njegove osobne i autorske ostavštine.


Stoga je, poslije reizdanja albuma »Angel’s Breath«, spotova za »Crv« i »Metak« te dokumentarnog filma »Praia do Ventu Eternu«, u produkciji Zadužbine predstavljen novi spot, odnosno službeni lyric video za pjesmu »Ti si sav moj bol«. Akustična verzija pjesme dostupna je na svim glazbenim platformama. Ta je verzija pjesme nastala u Skoplju 1992. godine, a sada je dobila spot u suradnji s timom koji čine Jana Oršolić, Darko Arsić i Igor Oršolić.


– Rad na ovom spotu za mene je bio uzbudljivo introspektivno iskustvo. Unplugged verzija koja je sada prvi put pred nama, 30 godina poslije originalnog izvođenja, donijela mi je dobro poznatu pjesmu na sasvim novi način, dublji, intenzivniji, intimniji. Iznimno sam zahvalna Zadužbini na povjerenju koje mi je pružila dajući mi priliku da ovaj dirljivi glazbeno-emotivni dragulj na svoj način pretvorim u igru suvremene kaligrafije, izjavila je Jana Oršolić, autorica spota, dizajnerica i edukatorica.
Ovaj spot najavljuje album »EKV Unplugged Skopje 1992« koji čine snimke s koncerta održanog krajem studenog 1992. u televizijskom studiju M1 Makedonske TV, u sklopu miniturneje po Makedoniji kojom je promoviran album »Dum Dum«. I koncert i snimka su posebni jer Ekatarina Velika u kompletnom sastavu nikada nije svirala akustične koncerte. Album će upravo danas biti objavljen na digitalnim platformama pod etiketom Universal Musica, a za nekoliko mjeseci bit će dostupno i fizičko izdanje.


Objavljivanje videa označava pokretanje YouTube kanala Ekatarina Velika Official na kojem je spot već prikupio više od 11 tisuća pregleda. Ideja je da se na jednom mjestu objavljuju remasterizirani i restaurirani videomaterijali i koncerti, kao i EKV VHS arhiva koju Zadužbina Milana Mladenovića posjeduje i prikuplja. »Bio bi red da jedan ovako značajan bend konačno dobije svoj službeni kanal kako bi poklonici njihove glazbe na jednom mjestu imali pristup svemu što je ostalo iza njih«, poručuju iz Zadužbine.