52. STAVAK Riječani s Antom Gelom i gudačkim orkestrom

Damir Urban za Rijeku priprema novu poslasticu: “Doživljaj će biti potpuno drugačiji”

Danijela Bauk

Koncert ispred Exporta bit će svojevrsna riječka verzija izvanrednog nastupa Urbana & 4 sa Zagrebačkom filharmonijom koji je u srpnju prošle godine održan u zagrebačkom »Lisinskom«U subotu, 19. rujna s početkom u 20.30 sati kraj Exporta na riječkoj Delti, u sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, bit će održan koncert 52. stavak u izvođenju Urbana & 4, Ante Gela i gudačkog orkestra okupljenog posebno za ovu prigodu.


Presjek hitova


Koncert 52. stavak svojevrsna je riječka verzija izvanrednog nastupa Urbana & 4 sa Zagrebačkom filharmonijom koji je početkom srpnja prošle godine održan u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Taj je koncert, podsjetimo, zabilježen i na istoimenom live albumu u izdanju Croatia Recordsa te je osvojio čak pet glazbenih nagrada Porin, što je najveći broj kipića koji je dosad za isto izdanje došao u Urbanove ruke.


– Ipak, ovo je drugi grad i neko drugo vrijeme u kojem živimo, pa će doživljaj biti potpuno drugačiji. Svjestan sam da puno ljudi razmišlja o tome što je točno taj 52. stavak iz naziva, ali neka ih to ne brine, bit će vremena za otkrivanje tajni, obećava Damir Urban.
Riječki glazbenik pred riječkom je publikom sa svojom »četvorkom« zadnji put svirao u prosincu 2019. godine, na koncertu održanom u Pogonu kulture, a sad željno iščekuje vjernu publiku pokraj Exporta na Delti koji je postao novo gradsko kulturno središte.


Na koncertu će biti izvedene neke od najpoznatijih pjesama Urbanove karijere, počevši od legendarnih hitova grupe Laufer poput »Moje vode«, preko »Astronauta« i »Mjesta za mene«, pa sve do recentnih izdanja koja su u vrlo kratkom vremenu osvojila publiku, kao što su »Iskra«, »Div« ili »Nitko osim nas«.


Publiku, dakle, očekuje svojevrsni presjek dosadašnje karijere Damira Urbana, tj. niz dobro znanih hitova, ali u nešto drugačijoj izvedbi i s potpuno novim aranžmanima koje je za ovu priliku osmislio iznimni gitarist, skladatelj i aranžer Ante Gelo.


Spoj klasičnih instrumenata i instrumenata suvremene glazbe i ovom će prilikom dokazati kako se radi o bezvremenskim pjesmama.


Ulaznice i mjere


Ulaznice za koncert 52. stavak na kojem će mjesta za publiku biti sjedeća, moguće je nabaviti u sustavu Entrio, po cijeni od 130 kuna u pretprodaji, odnosno po 150 kuna na dan koncerta.


Organizatori podsjećaju da se događanje organizira uz poštovanje svih važećih preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se posjetitelji pozivaju na poštovanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.