Flirted with You All My Life

Bright Eyes odali počast Vicu Chesnuttu duboko emotivnom obradom

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Naučio me što znači napisati zaista jedinstvenu pjesmu koja poziva na razmišljanje. Jedan od najvećih ikad. Uvijek nedostaje. Evo naše skromne verzije jedne od njegovih najboljih pjesama - napisao je Conor OberstTamo negdje prije petnaestak godina Bright Eyes,  bend iz Omahe pod vodstvom Coniora Obersta, bio je jedna od najzanimljivijih pojava na američkoj glazbenoj sceni.


S dva simultano izdana albuma „I’m Wide Awake, It’s Morning / Digital Ash in a Digital Urn“ od kojih je prvi gitarski folk, a drugi neobičan elektronski pop, pokazali su rijetko viđenu glazbenu širinu, postali miljenici kritike, a i publika je reagirala iznad svih očekivanja, „I’m Wide Awake, It’s Morning“ je prodan preko pola milijuna primjeraka, a Oberstu se tepalo kao „novom Dylanu“.


Bright Eyes su otišli u mirovanje prije desetak godina, a Oberst je nastavio karijeru simultano kao kantautor u okvirima indie i alt. country glazbe, ali i frontmen benda Desaparecidos koji je svirao punk rock s tekstovima obojanim socijalno angažiranom tematikom.
Prošle godine Bright Eyes su reaktivirani, izdali su „Down in the Weeds, Where the World Once Was“, ponovno uz unisoni naklon kritike.


Izgleda da to nije bio samo kratko oživljavanje starog benda, jučer su objavili novi singl. Riječ je o duboko emotivnoj obradi “Flirted With You All My Life” prerano preminulog kantautora Vica Chesnutta.


Oberst je uz singl objavio i priopćenje u kojem kaže da je imao zadovoljstvo vidjeti Vica nebrojeno puta kroz godine i iskazao divljenje prema tom sjajnom kantautoru tužne sudbine. „Uistinu mogu reći da je duboko promijenio moj pogled na svijet i naučio me što znači napisati zaista jedinstvenu pjesmu koja poziva na razmišljanje. Jedan od najvećih ikad. Uvijek nedostaje. Evo naše skromne verzije jedne od njegovih najboljih pjesama” – napisao je Conor Oberst. Slušajući obradu, po unesenim emocijama i nadahnutoj svirki, čini se da su dali sve od sebe da naprave verziju dostojnu genijalnog originala. Vic Chesnutt bi bio zadovoljan da je može čuti.