Optimistična najava

Bonnaroo festival objavio bogati line-up, po prvi put održava se u rujnu

T.I.

Headlineri tvrdi rockeri Foo Fighters, psihodelični indie pop band Tame Impala, aktualne reperice Megan Thee Stallion i Lizzo, reper Tyler, The Creator i pop diva Lana Del Rey. Sveukupno je objavljeno oko sto imena među kojima se zaista nađe za svakog poneštoJedan od najpoznatijih i najcjenjenijih glazbenih festivala nakon prošlogodišnjeg otkazivanja ove godine će se ipak održati u Manchesteru. Ne u „onom“ Manchesteru za kojeg svi znamo, već u Manchesteru, Tennessee. Dakako, riječ je o Bonnaroo festivalu koji je upravo objavio ovogodišnji, prilično uzbudljivi i žanrovski šaren line-up.


Dovoljno je reći da su headlineri tvrdi rockeri Foo Fighters, psihodelični indie pop band Tame Impala, aktualne reperice Megan Thee Stallion i Lizzo, reper Tyler, The Creator i pop diva Lana Del Rey. Sveukupno je objavljeno oko sto imena među kojima se zaista nađe za svakog ponešto.


Ove godine Bonnaroo slavi 20 godina od prvog izdanja. U tih 20 godina postavio je nove festivalske standarde prije svega činjenicom da se ne ograničava žanrovski i da mnogim pozornicama daje mjesta indie rocku, klasičnom rocku, world musicu, hip hopu, jazzu, Americani, country glazbi, folku, gospelu, reggaeu, popu, elektronici. Rolling Stone ga je 2008. nazvao ultimativnim ljetnim festivalom, a i drugi glazbeni magazini ne štede riječi hvale.
Obično počinje drugog četvrtka u lipnju, no ove godine organizatori su išli na datume početkom rujna od 2. do 5. rujna što daje veću sigurnost da će festival biti i održan.