Žestoka četvorka iz Portlanda

Bivši riječki i zagrebački gosti, stoner rockeri Red Fang izdaju novi album nakon pet godina

T.I.

Foto: LAA/James Rexroad

Foto: LAA/James Rexroad

"Vau, tako smo uzbuđeni što ćemo napokon svijetu objavili ovaj album. Završili smo ga još u prosincu 2019. godine, a onda se dogodilo nešto o čemu ne vrijedi raspravljati“ – u izjavi za medije povodom izlaska albuma napisao je pjevač/basist Aaron BeamStoner rockeri iz Portlanda Red Fang, koje pamtimo po dva koncerta u Hrvatskoj, (prvi 2014. u riječkom Palachu, a onda 2019. godine u Zagrebu, u klubu Močvara), imaju novi album pod nazivom „Arrows“ koji će svjetlo dana ugledati 2. lipnja.


Kao najava jučer je izašao istoimeni singl popraćen urnebesnim videom.


Ovo je peti album za družinu osnovanu 2005. godine i prvi nakon „Only Ghosts“ iz sad već poodavne 2016. godine.
“Vau, tako smo uzbuđeni što ćemo napokon svijetu objavili ovaj album. Završili smo ga još u prosincu 2019. godine, a onda se dogodilo nešto o čemu ne vrijedi raspravljati“ – u izjavi za medije povodom izlaska albuma napisao je pjevač/basist Aaron Beam.„Arrows“ je producirao dugogodišnji suradnik benda, multi instrumentalist  Chris Funk, inače član portlandskog benda The Decemberists čija americana ima malo veze žanrovski s Red Fangom.


Beam kaže da je Funk u njihovu glazbu unio opuštenost i lakoću koju bi sami teško postigli.


„Osjećalo se kao da radimo što god želimo, i da ne pretjerujemo u razmišljanju. Taj stav podsjetio me na vrijeme kad smo snimali „Murder The Mountains“ 2011. godine. Rezultat je različit, ali se kroz glazbu osjeti slična vibracija“ – pojašnjava Beam.


Opsežnija europska turneja zasada nije u planu, pa onda ni ponovni dolazak u Hrvatsku. No, ako će sve ići po planu, Red Fang će nastupiti relativno blizu, u Milanu 6. kolovoza kad bi trebali svirati s još jednim u Hrvatskoj popularnim predstavnicima stoner rocka, grupom Clutch.