Najveći britanski festival

Billie Eilish će nastupom na Glastonburyju 2022. ući u povijest kao najmlađi headliner u povijesti festivala

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Iako još nije službeno objavljeno nijedno drugo ime, a navodno ni neće sve do proljeća naredne godine, postoje jake glasine da Aerosmith sigurno nastupaju, a spominju se i Queens Of The Stone Age, Elton John, Dian Ross, The Crowded House, Noel Gallagher...Dvije godine zaredom zbog pandemije koronavirusa otkazivan je znameniti engleski rock festival Glastonbury, vlasnici Worthy farme na kojoj se festival održava i glavni organizatori otac Michael i kćer Emily Eavis, ali i cijela modernoj glazbi sklona Velika Britanija, nadaju se da je to bio i zadnji put.


Ovogodišnja iskustva drugih velikih festivala koji se događaju kasnije u ljetu (Reading/Leeds, Isle Of Wight…), pokazala su da su velika okupljanja na otvorenom moguća i da iza njih ne ostaju nove tisuće zaraženih, pa su i na Glastonburyju ove godine požurili s organizacijom za 2022. godinu.


Počelo je s velikom objavom, danas je na profilu organizatora na Twitteru objavljeno da imaju prvog headlinera za 2022. godinu. I to ne bilo kakvog, riječ je o trenutno najvećoj pop zvijezdi (iako je pop preširoki pojam za njen opis i opus), na svijetu, Billie Eilish, koja je i s ovogodišnjim albumom „Happier The Ever“, drugim u karijeri, dominirala top listama i ponovno osvojila kritiku.Billie Eilish je ujedno i najmlađi headliner otkad se održava Glastonbury, a održava se jako dugo, od davne 1970. godine.


Ovo veliko ime možda i nije neka vijest za stariju publiku na festivalu koji ima jaku rockersku notu, ali će svakako privući novu mladu publiku.


Iako još nije službeno objavljeno nijedno drugo ime, a navodno ni neće sve do proljeća naredne godine, postoje jake glasine da Aerosmith sigurno nastupaju, da će u vrijeme nastupa Billie Eilish na Pyramid pozornici Queens Of The Stone Age svirati na manjoj pozornici The Other Stage.


Spominju se još imena Eltona Johna, Diane Ross, The Crowded House, Noela Gallaghera i trenutno jedne od najvećih britanskih glazbenih atrakcija, skupine Wolf Alice.