Cassette pop

Bend Kensington Lima snimio novu stvar uz pomoć jakih riječkih glazbenih snaga

T.I.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Kensington Lima drugi je (ili prvi - ovisno kako se gleda), bend svestranog Josipa Radića, poznatijeg kao polovice "najhype" benda u Hrvata - Valentina BoškovićaJosip Radić, poznatiji kao polovica hrvatskog „najhype“ hrvatskog benda trenutno Valentina Boškovića, ima još jedan ozbiljni glazbeni projekt, bend pod nazivom Kensington Lima, koji je za razliku od Valentina klasičnijeg izričaja, na razmeđi  popa i americane, koju su kritičari nazvali “cassette pop“.


Nakon suradnje s Yayom iz Jinxa u pjesmi “Treba nam dosade“, Josip Radić vraća se Kensington Limi i predstavlja novu pjesmu – “What was that you said“.


Autori pjesme su Neven Kolarić i Josip Radić, a sviračku ekipu čine jake snage iz Rijeke. Tu su Vedran Križan i Olja Dešić iz Fiumensa te Marko Jurić, bubnjar Beatles Revival Banda i Belfast Fooda. Za produkciju i gudački aranžman zaslužan je Olja Dešić.
“Neven je jedan od mojih omiljenih autora, u mobitelu mi je memoriran kao trešnjevački Brian Wilson” Kratko vrijeme smo zajedno proveli u bendu Riverpool za čiji je nikad objavljeni album ova pjesma izvorno i napisana. Već godinama se, zapravo, borim za nju i drago mi je da je konačno spašena od zaborava, uz veliku pomoć Olje, Vedrana i Marka” – opisuje povijest pjesme Radić.


Novi, drugi po redu album Kensington Lima privodi kraju u zadarskom studiju Twenty Twenty i njegova objava očekuje se na jesen.