Day/Night

Australski indie pop prvaci Parcels najavili novi album i objavili sjajnu stvar „Somethinggreater“

T.I.

Foto: Parcels/Instagram

Foto: Parcels/Instagram

Nakon upijanja života oko sebe u Australiji, introspekcije i glazbenog brainstorminga vratili su se u Berlin i s gotovim materijalom otišli u pariški La Frette Studios gdje su snimili i sami producirali, te smiksali uz pomoć Jamesa Forda (Arctic Monkeys, Foals), novih 19 pjesamaViše funky nego Air, manje disco nego Daft Punk, australski indie pop romantičari Parcels sa stalnom adresom u Berlinu , ugodno su iznenadili prije tri godine svojom izvanvremenskim catchy melodijama na eponimnom debi albumu.


Uz to, Parcels su se nametnuli kao izvanredan live band, sjajno usviran i tehnički pesprijekoran. Pa ipak, čini se da su nakon prvog albuma koji je naišao na nepodijeljeno uvažavanje kritike, i dalje ostali dobro čuvana tajna moderne pop glazbe s naglašenim pogledom unazad.


Stvari bi se uskoro mogle promijeniti jer su Parcels upravo najavili novo dugosvirajuće djelo „Day/Night“. Zapravo dva jer u objavi stoji da je riječ o dva odvojena albuma koji će se prodavati zajedno. Očito je da inspiracije nije nedostajalo.
„Iznajmili smo kuću i počeli skladati u šumi. 2020. je tek počela, Australija je gorjela i nadali smo se da se požari neće proširiti na istok do nas. Nekoliko tjedana kasnije došle su oluje i naš mali vrtni potok gotovo je progutao kuću. Zajedno smo pokopali mrtvog klokana kojeg je izbacila poplava i naučili smo kako živjeti s kućnim paucima i zmijom na balkonu. Neposredno prije nego što smo se vratili u Berlin, čuli smo prve vijesti o novom virusu koji se činio malim i dalekim“ – objasnili su početke rada na novom albumu na svojoj web stranici.


Nakon upijanja života oko sebe u Australiji, introspekcije i glazbenog brainstorminga vratili su se u Berlin i s gotovim materijalom otišli u pariški La Frette Studios gdje su snimili i sami producirali, te smiksali uz pomoć Jamesa Forda (Arctic Monkeys, Foals), novih 19 pjesama. Dva singla smo već čuli ovo ljeto, laganu pop stvar „Free“, pa onda lepršavu „Comingback“ u kojoj po prvi put čujemo i nešto latino ritmova, dok je danas objavljen i treći singl „Somethinggreater“, stvar koja podsjeća na najbolje trenutke organskog disca posljednjeg albuma Daft Punka „Random Access Memories“.


Dvostruki album, odnosno dva albuma bit će objavljeni 5. studenog.