Premijera u Istanbulu

Arctic Monkeys se prvi put nakon tri godine popeli na pozornicu i otkrili što može očekivati publika u Puli idući tjedan

T.I.

Sinoć su u Istanbulu Arctic Monkeys započeli kraću ljetnu turneju, kombinaciju samostalnih i festivalskih nastupa i set lista otkriva da su svirali – recimo to tako – jedan greatest hits set s naglaskom na „AM“, njihov možda najbolji albumAko Arctic Monkeys i imaju pripremljen novi album kao što su i sami dali za zaključiti kroz izjave članova benda u zadnjih godinu dana, čini se po njihovom jučerašnjem koncertu, prvom  od 2019., da hrvatska publika slijedeći utorak u pulskoj Areni ne mora očekivati ništa od njihove nove glazbe.


Naime, sinoć su u Istanbulu Arctic Monkeys započeli kraću ljetnu turneju, kombinaciju samostalnih i festivalskih nastupa i set lista otkriva da su svirali – recimo to tako – jedan greatest hits set s naglaskom na „AM“, njihov možda najbolji album u ionako gotovo „bezgrešnoj“ diskografiji od šest albuma.

Dakle, što prema prvom od dva istanbulska koncerta može očekivati drugi tjedan publika u Puli? Kao i prije negoli su iščezli s pozornica 2019., koncert otvaraju s „Do I Wanna Know“ sa spomenutog „AM“ albuma, a onda s njega ide još šest stvari, uključujući i zaključnu „R U Mine?“ s kojom zatvaraju bis što je također tradicija. Ostatak je manje-više očekivan pregled pjesama iz ostatka diskografije bez osobitih iznenađenja. Mala ekskluziva krije se jedino u pjesmi „Potion Approaching“, petog singla s trećeg albuma „Humbug“ iz 2009. koju su izveli uživo prvi put nakon 2011. godine.


Što se tiče outfita, karizmatični frontmen Alex Turner iz kožne jakne je uskočio u klasično bež odijelo, kosa mu više nije zalizana već poluduga opuštena. Kad ga se gleda iz daljine, njegova pojava podsjeća na onu jednog od najvećih šminkera u rock glazbi, Bryana Ferryja iz mlađih dana.


U pogledu brojnosti, Arctic Monkeys su kao i 2019. na origanalnu četvorku dodali tri dodatna glazbenika, klavijaturistu, udaraljkaša i dodatnog gitaristu.


Kao što je poznato, karte za koncert Arctic Monkeysa u Puli prošle godine su planule online za nekoliko minuta i vjerojatno bi se rasprodala još jedna pulska Arena, kao i u sličnom slučaju s Foo Fightersima prije tri godine na istom mjestu.


Ove godine to nije moguće jer dan nakon Arctic Monkeysa u Areni nastupa još jedna aktualna svjetska rock atrakcija Tame Impala, a 18. kolovoza Arctic Monkeys nastupaju u Pragu.


Pročitajte u nastavku set listu sa sinoćnjeg nastupa slavnog šefildskog benda:


„Do I Wanna Know?“


„Brainstorm“


„Snap Out Of It“


„Crying Lightening“


„Teddy Picker“


„Potion Approaching“


„Why“d You Only Call Me When You“re High?“


„Tranquility Base Hotel & Casino“


„Arabella“


„Fireside“


„Pretty Visitors“


„Library Pictures“


„Don“t Sit Down Cause I“ve Moved Your Chair“


„The View From The Afternoon“


„Do Me A Favour“


„One Point Perspective“


„One For The Road“


„505“


Bis:


„Cornerstone“


„I Bet You Look Good On The Dancefloor“


„R U Mine?“