Energija i stav

Algiers se vraćaju Rijeku! Evo kako do ulaznica za koncert za Osmi mart u Pogonu kulture

Portal Novi list

Velika turneja započinje u Hamburgu početkom veljače, a dolazak u Rijeku najavljen je na njima i nama svojstven način, za ponedjeljak 8. ožujka - Međunarodni dan žena.Algiers se vraćaju u Rijeku, u ponedjeljak, 8. ožujka 2021. godine, u Pogon kulture! Ulaznice su već u prodaji i to po cijeni od 85kuna, koja je na snazi do 1.studenog. Od 2. studenog cijena 110 kuna i aktualna je do dana koncerta kad će za ulaznicu trebati izdvojiti 135 kuna.


Prodajna mjesta su Dallas music shop Rijeka, sva fizička mjesta, kao i u sustavu Entrio.


Još su svježa sjećanja na premijerni riječki nastup održan pred dvije godine, u siječnju 2018. godine, kad su Algiers svojim energičnim nastupom i beskompromisnim stavom prodrmali puni Palach.
Unatoč problemima s Covidom-19, zbog kojih je odgođena jesenska EU turneja, Algiers ne odustaju nego najavljuju svoj povratak na stari kontinent za sljedeću godinu.


Kreću na još jedne velike turneju, koja započinje u Hamburgu početkom veljače, a dolazak u Rijeku najavljen je na njima i nama svojstven način, za ponedjeljak 8. ožujka – Međunarodni dan žena.I kako je to zapravo dan kojim se obilježava kontinuirana borba za ženska prava, tako i borba Algiersa ne jenjava čak ni u vrijeme pandemije. Jer je upravo sada u zemlji iz koje dolaze borba za ljudska prava u fokusu većine obespravljenih bez obzira na njihovo porijeklo, boju kože i društveni status.


Algiers se u Europu vraćaju euforični, na krilima njihovog posljednjeg, proročanskog, cjelovečernjeg trećeg po redu albuma ”There Is No Year”, izdanog za Matador u siječnju ove godine, koji je već pobrao hvale od The New York Timesa, The Guardiana, Afropunka, DIY-a i mnogih drugih.


Bila bi prava šteta propustiti ovaj nastup, za koji vjerujemo da će biti izrazito nabijen emocijama, zgruvanim u godini koju je nabolje što prije zaboraviti.