Tročlani sastav

Album grupe La Folee: Stilski raznovrsna vizija berlinskog života Ivanke Mazurkijević, Sanje i Marija Fištera

Ivana Kocijan

Foto: NIHAD NINO PUSIJA

Foto: NIHAD NINO PUSIJA

»The Way Up« dostupan je u digitalnom i fizičkom oblikuLa Folee je tročlani sastav koji je nedavno objavio nosač zvuka »The Way Up«. Članovi grupe, navode iz Dallas Recordsa, u album »The Way Up« i njegovih 14 pjesama ubacuju cijeli svoj život.


Troje tada mladih prijatelja – Ivanka Mazurkijević, Mario Fišter i Sanja Fišter – kroz svoj uzbudljiv berlinski život u vremenu Berlina nakon tranzicije stvaraju glazbu apsolutno oslobođenu od ideje uspjeha. Mario Fišter kao autor, producent, glazbenik; Sanja Fišter kao bubnjarica, perkusionistica i aranžerka; te Ivanka Mazurkijević kao autorica i vokalistica, stvaraju autentične snimke u razdoblju od 1995. pa sve do 2021. godine kada izdanje službeno objavljuju kao album prvijenac koji je dostupan u digitalnom i fizičkom obliku.


U četrnaest pjesama donose svoju viziju berlinskog života u stilskom glazbenom putovanju od postpunkera Fištera, perkusionistice Sanje klasične i nove glazbe do globetroterice Ivanke Mazurkijević (Kišni razdraganci, Mr. Lee & IvaneSky, Stampedo) koja je otkrila više o cijelom projektu i njegovom nastajanju.
– Ovo je izdanje čije stvaranje traje trideset godina pa je zanimljivo da su povremeno neki singlovi izlazili u Njemačkoj, točnije u Berlinu, no ovo je zapravo album prvijenac! Iako neko vrijeme nismo objavljivali materijale, na njima smo radili sve ove godine i ostali skupa. Mario je inače panker iz benda Generali, starog benda iz Zagreba, a koji se zaljubio u moju frendicu Sanju koja svira vibrafon i predaje na Akademiji i mi smo onda počeli kemijati glazbu i kemijali smo je sve ove godine, rekla je Ivanka Mazurkijević o ovom, pričom i glazbom, zanimljivom berlinskom projektu koji predstavljaju singlom »About The End«.


Stilski različit, no ipak prepoznatljive autorske estetike kroz tri desetljeća, nastao je album »The Way Up« kroz čije pjesme možemo pratiti i odraz njihove iskrene energije od mlađih dana, svojevrsni svjetonazor, način života i djelovanja ispričan kroz trideset godina života troje mladih umjetnika koji su danas postali afirmirani glazbenici na sceni. Singl »About The End« dostupan je na Youtubeu i svim vodećim glazbenim servisima.