Hard rock suradnja

Adrian Smith iz Iron Maiden i Richie Kotzen najavili album sjajnim singlom

T.I.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Novi Smithov solo projekt je suradnja s još jednim prekaljenim, ali dosta mlađim metal gitaristom Richiejem  Kotzenom, poznatom po suradnjama s Poison i Mr. BigMeđu tri Iron Maiden gitarista, Adrian Smith je uvijek bio najviše sklon solo projektima i glazbenim kolaboracijama izvan matičnog benda. Sjajni gitarist cijele je 90-e bio odsutan iz Maidena da bi mogao ganjati vlastite glazbene snove i ideje.


I dalje ne odustaje od solo projekata. Najnoviji je suradnja s još jednim prekaljenim, ali dosta mlađim metal gitaristom Richiejem  Kotzenom, poznatom po suradnjama s Poison i Mr. Big. Njegova solo karijera traje već skoro 30 godina u kojih je izdao čak 21 album. Trenutno je frontmen benda The Winery Dogs.


Uz pomoć Nickoa McBriana, bubnjara Iron Maidena, pod jednostavnim imenom Smith/Cozen snimili su album koji izlazi 26 ožujka. U vijesti Rolling Stonea o ovoj suradnji ističe se da je materijal mješavina bluse i hard rocka, kad bi bili malo precizniji, u melodičnom singlu „Taking My Chances“ zvuče kao da ZZ Top sviraju grunge.
Album je snimljen tik pred pandemiju korona virusa u veljači 2020. na karipskoj turističkoj destinaciji Turks and Caicos Islands, sastoji se od devet stvari koje su zajedno skladali, zajedno otpjevali i podijelili gitarske i bas dionice.


“Richie i ja započeli smo suradnju prije nekoliko godina, prije toga smo znali zasvirati zajedno iz zadovoljstva kao dugogodišnji prijatelji. Obojica dijelimo ljubav prema klasičnom rocku i bluesy rocku, pa smo odlučili početi pisati neke pjesme zajedno. Iza skoro svega na albumu stojimo Richie i ja, uključujući i produkciju. Razvili smo zaista jaku ideju kako želimo da to zvuči i jako sam zadovoljan kako je ispalo. Na albumu je puno cool pjesama s kojima smo zaista zadovoljni” – kaže Adrian Smith.