"Ne okreći se sine"

Rade Šerbedžija oduševio publiku: Prvo mjesto na Top listi prodaje albuma u Hrvatskoj

Ivana Kocijan

Foto: SREĆKO NIKETIĆ/PIXSELL

Foto: SREĆKO NIKETIĆ/PIXSELL

Nosač zvuka objavljen u izdanju Croatia Recordsa najavljen je hitom »Eto pjesma« Huseina Hasanefendića Husa. Naslovnu pjesmu »Ne okreći se, sine« Šerbedžija je napisao još 1989. godine, uglazbio ju je Gabor Lengyel, dok je novi aranžman napravio Mario IgrecNovi studijski album Rade Šerbedžije »Ne okreći se, sine« došao je kao divan dar na kraju vrlo izazovne godine i oduševio publiku. Potvrđuje to i podatak da je kao novo izdanje ušao na Top listi prodaje albuma u Hrvatskoj i nalazi se na prvom mjestu.


Nosač zvuka objavljen u izdanju Croatia Recordsa najavljen je hitom »Eto pjesma« koju je za Šerbedžiju napisao Husein Hasanefendić Hus, a on snimio s ekipom sjajnih glazbenika.


Divne suradnje


U pauzi od snimanja filmova nastavio je dovršavati i ostale pjesme kako bi album stigao na tržište krajem prošle godine. Na albumu se nalaze i dvije suradnje. Prva je s Gabi Novak i Matijom Dedićem u pjesmi Arsena Dedića »Od kako te ne volim«, a druga »Na nešto me sjeća taj grad« koju je Šerbedžija otpjevao s autorom pjesme Darkom Rundekom.
Naslovnu pjesmu »Ne okreći se, sine« Šerbedžija je napisao još 1989. godine, uglazbio ju je Gabor Lengyel, dok je novi aranžman napravio Mario Igrec.


Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovi podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovaj tjedan ostvaren je još jedan novi ulaz na Top listu najprodavanijih albuma, a ostvario ga je Vladimir Kočiš Zec s albumom »Nostalgija« u izdanju Croatia Recordsa.


Izdanje donosi devet hit-singlova i dvije bonus pjesme s koncerta u Lisinskom koje predstavljaju pregled posljednjih nekoliko godina rada ovog glazbenika.


Brojni povratnici


Dodajmo i da se na listi ponovo pojavilo Prljavo kazalište i album »Antologija 1978-2017« u izdanju Hit Recordsa. Oliver Dragojević s albumom »100 originalnih pjesama« u izdanju Croatia Recordsa, također se opet našao na listi.


Tu je i album »The Best of Collection – božićne pjesme«, također u izdanju Croatia Recordsa, na kojem se nalaze božićne pjesme Vanne, Danijele Martinović, Dine Dvornika, Olivera Dragojevića, Teške industrije i ostalih izvođača.


Zagrebački bend Pips, Chips & Videoclips ponovo se našao na listi s albumom »Dernjava« u izdanju Los Angeles Agency. Posljednji povratak ostvario je album »Božićni hitovi« Croatia Recordsa na kojem se nalaze blagdanske pjesme raznih izvođača među kojima su i Arsen Dedić, Gabi Novak, Fantomi, Jasna Zlokić i drugi.


 


»Christmas« Michaela Bublea opet hit

Kad je riječ o poretku prodaje stranih albuma, na prvom mjestu se ponovo nalazi Michael Buble s albumom »Christmas« iz 2011. godine koji na naše tržište donosi Dancing Bear. Drugo mjesto je osvojio Bruce Springsteen i album »Letter to you«, u nas objavljen u izdanju Menarta. Treći u nizu je album »Nights of the Dead, Legacy of the Beast: Live in Mexico City« heavy metal benda Iron Maiden, u izdanju Dancing Beara.