Ne okreći se, sine

Prvi hrvatski virtualni koncert Rade Šerbedžije

Ivana Kocijan

FOTO/Promo

FOTO/Promo

Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor band u pripremama su za svoj prvi hrvatski virtualni koncert.Nastup je zakazan za petak 9. travnja, a naš slavan glumac, pjesnik i glazbenik već je složio listu hitova koje će tom prilikom izvesti. Među dobro znanim pjesmama publika će imati prilike prvi put čuti i pjesme s Šerbedžijina aktualnog studijskog albuma »Ne okreći se, sine«.


Drugi online nastup


Godina u kojoj smo priželjkivali povratak koncerata uživo i dalje je neumoljiva tako da mnogim glazbenicima ne preostaje ništa drugo već svirati za publiku online.
– Prvi virtualni koncert imao sam prošle godine i bio je naručen od jedne crnogorske televizije. Napravio sam ga blizu svoje kuće u Barbarigi, a moja publika uživo bila je moja obitelj, žena, djeca i unuci. Novi virtualni koncert koji spremam bit će ipak drugačiji. Osmislili smo scenografiju koju ćemo smjestiti u Croatia Records Studio i pokušat ćemo atmosferom i pjesmom ući u domove publike. Iako mi je jako bitan taj kontakt s publikom jer se njoj obraćam, pjevam i pričam, zbog svih epidemioloških mjera publika će ovog puta biti kamermani i moji gosti, najavio je Šerbedžija.


Četvero gostiju


Gosti njegova virtualnog koncerta bit će naša diva Gabi Novak i najbolji jazz pijanist Matija Dedić, s kojima je ostvario suradnju i na albumu u pjesmi »Otkako te ne volim«, glumica i pjevačica Maja Posavec te poznati glumac Goran Bogdan, koji glumi u Šerbedžijinu aktualnom singlu »Govorila je tako tiho, tiho, tiho…«. Uz sjajne glazbenike koji čine Zapadni kolodvor band, a to su: Mario Igrec, Antun Stašić, Ranko Purić Cambi, Marjan Krajna i Dario Hleb, Šerbedžija će nesumnjivo pokazati svoje scensko iskustvo i odabranim pjesmama oduševiti publiku cijelog svijeta.


Stare i nove pjesme
Kako sam kaže, pjesme koje će izvesti na koncertu bit će i nove i stare.
– Uvijek se sjetim što mi je moj dragi Kemo rekao kad sam bio gost na njegovu koncertu. Otpjevao sam svoju novu pjesmu na gitari, on me pogledao u čudu, odmaknuo se od mikrofona da publika ne čuje te mi rekao kako je nova pjesma dobra samo onda kad postane stara. Veselim se, eto, tomu što će i moje nove pjesme uskoro postati stare, dodao je Šerbedžija.
Ulaznice za virtualni koncert »Ne okreći se, sine – Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor band« moguće je kupiti putem sustava entrio.hr po cijeni od 80 kuna do 7. travnja te 100 kuna od 7. do 9. travnja.