Nitko nije iznad zakona

Princu Andrewu bi se moglo narediti da plati 14 milijuna funti ako izgubi slučaj seksualnog zlostavljanja

Portal Novi list

FOTO/REUTERS

FOTO/REUTERS

Sumnja se da je princ seksualno zlostavljao maloljetnicuAmerički odvjetnici su upozorili da bi zbog “velikih pravnih prepreka” s kojima se suočava tužiteljica Virginia Giuffre ročište moglo biti odgođeno na pet godina.


To bi značilo da bi kraljica (95) imala više od 100 godina dok se njezin sin ne suoči sa suđenjem, stvarajući mogućnost da Charles bude na prijestolju.


Pojedinosti o potencijalnoj isplati stigle su kada je šefica Scotland Yarda, Cressida Dick, naredila novu reviziju optužbi o zlostavljanju koje je Giuffre podnijela protiv Andrewa u Londonu.
Šef Met -a rekao je: „Nitko nije iznad zakona. Prije toga je dva puta preslušan. Kao rezultat onoga što se događa, zamolio sam svoj tim da još jednom pogleda materijal. ”


Gospođa Giuffre u više je navrata osuđivala odbijanje Met -a da pokrene formalnu istragu zbog njezinih tvrdnji da ju je pedofil Jeffrey Epstein “posudio” Andrewu u Londonu 2001.


Na sudu u New Yorku optužila princa da ju je silovao i seksualno zlostavljao kada je imala 17 godina. Andrew, vrijedan oko 32,5 milijuna funti, u više je navrata demantirao njezine optužbe i rekao da se ne sjeća da ju je upoznao.