New York

Prince Harry, Meghan Markle posjetili njujorški WTC

Hina

FOTO/REUTERS

FOTO/REUTERS

Posjet WTC-u paru je prvi izlazak u javnost od rođenja njihova drugog djeteta u lipnjuPrince Harry i Meghan Markle počeli su u četvrtak posjet New Yorku razgledom grada s visina, iz opservatorija na zgradi Svjetskog trgovinskog centra (WTC).


Par iz britanske kraljevske kuće u subotu bi trebao sudjelovati na koncertu Global Citizen Live u njujorškom Central Parku organiziranom radi promicanja ravnopravnog pristupa cjepivu protiv covida-a za sve.


Posjet WTC-u paru je prvi izlazak u javnost od rođenja njihova drugog djeteta u lipnju, kćeri Lilibet ‘Lili’ Diana Mountbatten-Windsor.
Harry (37), i Meghan (40), u New Yorku su odali počast žrtvama terorističkih napada 11. rujna poklonivši se pred spomenikom i posjetivši muzej.


Par se odrekao kraljevskih dužnosti početkom 2020. i sada živi u Kaliforniji.


U svibnju su Meghan i Harry proslavili drugi rođendan njihova sina Archija pozivom na donacije kako bi se dobavilo cjepivo protiv covida-19 za najranjivije u svijetu.


Subotnji koncert na kojem će između ostalih izvođača nastupiti Coldplay, Jennifer Lopez i Lizzo bit će dio 24-satnog prijenosa iz gradova diljem svijeta “za spas planeta i borbu protiv siromaštva”.